TV-sändning fick Alexa att massbeställa dockhus

Amazon Echo gav eko hela vägen ut genom den digitala kassan.

När Amazon lanserade sin första digitala röstassistent, Amazon Echo, blev den snabbt populär. Sen dröjde det inte länge innan det visade sig att den kan komma till användning i oväntade sammanhang - en röstassistent lyckades snappa upp ljud från ett pågående mord. När Amazon på polisens förfrågan dock vägrade att lämna ut ljudinspelningen var det nog en och annan som skakade på huvudet. Var ska detta sluta?

Sexåring ville ha dockhus - Alexa beställde

Nu visar det sig att assistenterna inte bara kan hjälpa till att lösa brott - de kan bli ofrivilliga nätshoppare också! Det fick en amerikansk familj vars sexåring började prata med Alexa bittert erfara. När sexåringen frågade om Alexa kunde fixa ett dockhus till henne, beställde Alexa på eget bevåg ett dockhus från Amazons e-handel.

Annons

Gav ringar på vattnet 

Det hela slutade dock inte där. Historien snappades upp av lokalnyheterna och när en programledare i TV avslutade en sändning sa att han tyckte det var så gulligt att flickan bett Alexa att beställa ett dockhus åt henne, snappade ett antal andra Alexa-assistenter upp just de orden - och började beställa dockhus åt intet ont anande Amazon Echo-innehavare.

TV-stationen fick därefter in ett antal klagomål från tittare vars röstassistenter agerat på eget bevåg efter orden i nyhetssändningen.

Annons