Furniturebox i satsning på 3PL – slår ihop lagret med Trademax

Fördjupar samarbetet med befintlig TPL-leverantör.

Det Helsingborgsbaserade företaget Nowaste Logistics, som erbjuder lösningar för tredjepartslogistik, har landat ännu en stor e-handelskund. Den här gången är det det Bygghemmaägda företaget Furniturebox som flyttar över sin lagerhantering till logistikleverantören, som för övrigt är densamma som CoolStuff nyligen valde att gå över till. 

LÄS ÄVEN: Jätten CoolStuff outsourcar hela sitt e-handelslager

Annons

"Ser värdet av utveckling"

Nowaste Logistics hanterar sedan tidigare Furniturebox systerbutik Trademax logistik, och nu kommer varuflödena hos de båda Bygghemmaägda företagen att slås ihop. 

- I Nowaste har vi funnit en logistikpartner som ser värdet av att samarbete och utveckling. Våra kunder ställer stora krav och har höga förväntningar på oss och det är därför viktigt att vi har en partner som förstår, säger Christian Eriksson, vd Trademax, i ett pressmeddelande.

Lageryta på 30 400 kvm

För att kunna hantera Furniturebox och Trademax lagerverksamhet ska Nowaste öppna en helt ny lagerbyggnad med en yta på 30 400 kvadratmeter. Den kommer att ligga strax öster om Helsingborg utmed både E4:an och E6:an.

På sikt ska byggnaden även kunna byggas ut med ytterligare 20 000 kvadratmeter.

- Trademax har sedan starten utmanat oss som logistikpartner. De ställer stora krav på oss gällande skalbarhet och precision. Att vi nu även får förtroendet att hantera logistiken för syskonbolaget Furniturebox är fantastiskt roligt, säger Christian Hallberg, vice vd Nowaste Logistics.

Ska ta fram nya lagerlösningar

Även om det är först senare i år som den stora lagerflytten kommer att äga rum, så har Nowaste och Bygghemmabolagen även haft ett samarbete sedan tidigare. I höstas installerades nämligen Nowastes lagerhanteringssystem i Furniturebox lager. I det nya lagret ska de båda bolagen tillsammans ta fram nya lösningar som ska effektivisera lagerhanteringen. 

- Att få fortsatt och ökat förtroende av Trademax är väldigt roligt. Att arbeta med ett företag som Trademax är väldigt utvecklande eftersom de driver på sin egen utveckling och är otroligt engagerade för såväl företaget som sina kunder, avslutar Christian Hallberg.

Förtydligande: Det stod tidigare i artikeln att Nowaste Logistics hade fått Trademax som ny kund. Korrekt är att Trademax har anlitat Nowaste sedan tidigare, och att det nya är att Furniturebox och Trademax lagerhantering slås ihop. 

Annons

Annons