Tradera inför BankID för att motverka bedrägerier

Auktionssajten är nästa e-handelsaktör att omfamna BankID för att stärka näthandeln.

Som vi rapporterat tidigare gör just nu Mobilt BankID ett stort intåg i e-handeln både via Swish och Klarnas nya betaltjänst.

Svenskarna har helt enkelt tagit till sig metoden att verifiera sig och betala via Mobilt BankID.

Annons

Grafen för Mobilt BankID:s utveckling jämfört med BankID för vanliga datorer visar på en otroligt stark utveckling.

"BankID är enkelt och smidigt att använda"

Nu hoppar nästa stora sajt på tåget och Tradera meddelar idag att man kommer införa stöd för BankID och förstås Mobilt BankID.

- Den starkare identitetskontroll som vi inför är ett steg i utvecklingen för att bli en ännu säkrare marknadsplats. BankID är enkelt och smidigt att använda och blir mer och mer vanligt, säger Marcus Almén som är pressansvarig på Tradera.

Tradera har alltså också sett den ökade användningen av BankID och kommer nu använda det för att stärka säkerheten på marknadsplatsen. Finansiell ID-Teknik som står bakom BankID rapporterar att över 7 miljoner nu har ett BankID.

"Förhindra bedragare under antaget namn"

Auktionssajten Tradera säger sig ha mer än 1,3 miljoner unika besökare i veckan och BankID ska nu hjälpa till att minska bedrägerierna på marknadsplatsen.

- Det går inte alltid att veta om personen på andra sidan verkligen är den som den uppger sig att vara. Den nya rutinen som Tradera nu infört innebär att en användare kan ombes att identifiera sig med BankID. Det gör det lättare att förhindra bedragare som arbetar under antaget namn eller stulen identitet, meddelar företaget.

Kontroll av identiteten med BankID kommer göras när Tradera anser att det är befogat. Till exempel om det finns skäl att tro att det är fel person som använder kontot.

Annons

Annons