Tradera-säljare rasar efter att sajten legat nere

Säljarna förväntas rensa upp efter problemen.

Under söndagskvällen ska köp- och säljsajten Tradera ha legat nere under flera timmar. Tradera har meddelat att sajten låg nere från cirka 21.00 till efter 23.00. Annonser som kom in kvart över elva fram till midnatt ska ha flyttats fram i 24 timmar på grund av problemen, men annonser som hade sina sluttider under kvällens problem löpte helt enkelt ut, konstaterar Tradera.

Tradera har valt att kreditera avgifterna för alla påverkade annonser men detta är långt ifrån tillräckligt enligt många säljare som nu uttrycker sitt missnöje i sociala medier.

Annons
Annons

Sälja till underpris?

Problemet är det att många hävdar att deras annonser löpt ut till alldeles för låga bud, eftersom väldigt få har kunnat buda under sluttampen då de största buden ofta kommer in. Dessa handlare vet nu inte om de måste skicka ut varorna till underpris eller ej. Tradera verkar nämligen inte ta på sig ansvaret att meddela slutkunderna om de tekniska problemen och eventuellt häva försäljningarna.

- Tradera tiger och låter säljarna ordna upp soppan, skriver en upprörd säljare till Ehandel.se.

Risk att bli avstängd?

Handlare får istället själva “städa upp efter” - som en annan säljare uttrycker det - Traderas problem. Att neka ett köp kommer även med risken att köparen ger negativt betyg och risken sägs även finnas att man då blir spärrad, vilket vi dock gissar att Tradera förhoppningsvis inte skulle göra med tanke på omständigheterna.

LÄS ÄVEN:
Tradera om nedtiden: "Kan inte kompensera uteblivna intäkter"

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!