Våldsbenägna nätkunder leder till fler säkra zoner

De så kallade säkerhetszonerna för e-handel sprider sig som en löpeld över USA, näst på tur är staden Streetsboro, Ohio.

Förra våren kunde vi berätta att polismyndigheten i Kannapolis, North Carolina, upprättat en säkerhetszon för e-handel på parkeringen utanför polishuset. En plats där stadens invånare kan träffas och avsluta sina e-handelsköp på säkrast möjliga sätt.

Kannapolis var dock inte först, och inte heller sist med att nappa på konceptet. Sedan dess har ett stort antal städer runt om i USA upprättat liknande säkerhetszoner. Nu gör polismyndigheten i Streetsboro, Ohio, detsamma.

Annons

Önskemål från stadens invånare

De senaste åren har det skett ett antal rån, misshandels- och dödsfall runt om i USA i samband med att köpare och säljare träffats för att avsluta en affär. I januari förra året mördades ett par från Georgia när de skulle köpa en begagnad bil som de hittat på Craigslist, och i maj dödades och begravdes en arbetssökande av en bonde i Ohio.

Något som polisen i Streetsboro också uppmärksammat, och efter att säkerhetszonerna blivit allt vanligare på flera håll i USA, började förfrågningarna om att något liknande skulle upprättas även i Streetsboro att trilla in från stadens invånare.

– Under de senaste åren har vi sett flera fall där individer skadats på något sätt när de ska slutföra ett online-köp, vanligtvis genom Craigslist eller Facebook. Många av dessa fall har ägt rum på platser där offret varit ensam med angriparen men nu har våra invånare en trygg och säker plats där de kan slutföra transaktionen, skriver polismyndigheten i Streetsboro på sin Facebook-sida.

Annons