Vuxenbutikens nya shop gav rejäl tillväxtökning

Lastbryggan går från futtig tillväxt till 20-procentig ökning.

För nästan precis ett år sedan uppdaterade, vuxenbutiken och e-handelspionjären Lastbryggan, sin nätbutik. Lastbryggan säljer sexleksaker och sexhjälpmedel och har funnits på nätet i 22 år.

Mats Karlsson berättade i juni förra året att deras butik sett likadan ut sedan 2003 och att det nu var dags för en uppfräschning. I samband med sitt 22-årskalas lanserade de helt enkelt en responsiv och modern sajt.

Annons

Från liten ökning till plus 20 procent

Nu när det har gått ett år sedan förnyelsen, kan Mats Karlsson, som är grundare och VD för Lastbryggan, meddela att det gått riktigt bra. Från att ha ökat endast några få procent under flera år, ser det nu ut som att Lastbryggan återigen visar ordentlig tillväxt.

- Den senaste indikationen på hur det har gått de första tio månaderna på detta räkenskapsåret är att vi har ökat drygt 20 procent, säger Mats Karlsson.

Räkenskapsåret slutar först den sista juni, så alla siffror är ännu inte klara, men allt tyder på en 20-procentig tillväxt.

- I maj hade vi en ökning mot maj förra året med 20,1 procent och håller prognosen för resten av juni så kommer omsättningsökningen för detta räkenskapsåret att bli cirka 20 procent.

“Vinsten kommer bli ganska bra”

Den nya webbutiken verkar ha bidragit till en stor del av ökningen då tillväxten primärt varit på B2C-sidan. Lastbryggan agerar även grossist till andra bolag, där marginalerna förstås är lägre än försäljning direkt mot konsument.

- Det som är lite extra kul är att den absolut största delen i vår ökning är till konsument och det innebär också att vinsten kommer att bli ganska bra i år.

“Lyckats fantastiskt bra”

Att man lyckats fånga upp fler kunder i mobiltelefonerna och även blivit bättre på SEO, ska vara en viktig del i framgångsreceptet.

- Vi lanserade ju nya shoppen den första juni förra året och ett stort fokus låg då på att bli bättre på mobila enheter och även på “on page” SEO vilket vi nu kan se att vi har lyckats fantastiskt bra med.

Annons

Förra räkenskapsåret omsatte Lastbryggan strax över 8 miljoner kronor, vilket i år bör landa på runt 10 miljoner om prognosen stämmer. Bokslutet beräknas vara officiellt första veckan i oktober, meddelar Mats Karlsson.

Annons