Walmart bekräftar Jet-köpet som landar på $3,3 miljarder

Klappat och klart, Walmarts köp av Jet.com är nu officiellt efter att detaljhandelskedjans VD sagt sitt på sociala medier.

Efter en kort tids rykten stod det i augusti klart att Walmart köper upp Jet.com. E-marknadsplatsen som lanserades för drygt ett år sedan och redan ska ha mer än 4 miljoner kunder. Nu är det officiellt, rapporterar ReCode.

Enligt spekulationer skulle köpesumman för Jet.com, som plockat in drygt 565 miljoner dollar i riskkapital, landa på 3 miljarder dollar. En rekordaffär i e-handelsvärlden och nu visar det sig att siffran blev än högre, nämligen 3,3 miljarder dollar.

Annons

"Välkommen till familjen"

Det hela bekräftades tidigare i veckan när Walmarts VD, Doug McMillon, publicerade en bild på Instagram och välkomnade Jet till Walmart-familjen. I ett blogginlägg kort efter gav han även sin syn på hur affären kommer att gynna båda parter.

– Walmart och Jet.com är besatta av att spara tid och pengar. Genom att gå samman kommer vi att bli bättre på båda och skapa en sömlös shopping i alla kanaler, säger Doug McMillon.

Annons