Läcka: Massiv rekrytering hos Zalando under 2017

Teknikstyrkan ska utökas med 1000 personer.

Det tyska e-handelsföretaget Zalando satsar på en rejäl utökning av personalstyrkan under 2017 - de 1600 personer som jobbar med teknologin inom företaget ska utökas med hela 1000 personer och bli 2600 innan året är till ända. Åtminstone om man får tro den läcka som plockats upp av Business Insider.

Rekryteringchefen sökte folk

Läckan ska ha kommit direkt från företagets globala rekryteringsansvarige, Terry Swann, som lagt ut en förfrågan i en “slack channel” som han själv skapat för att lätt kunna nå ut vid framtida rekryteringar. Swann, som tidigare rekryterade ingenjörer åt Google, ska ha skickat ut i kanalen att han söker fem super-rekryterare som tillsammans ska rekrytera 1000 ingenjörer under nästa år.

Annons

De lyckliga fem som väljs ut ska ha erbjudits en lön på motsvarande mellan 350 000 och 500 000 kronor i månaden, vilket Swann själv ska ha konstaterat “goes a long way in Berlin”. Och Zalando har ju förstås råd att betala. Trots att företaget bara funnits i sju år har de alltjämnt en stark tillväxt.

Bygger nytt högkvarter

Swanns förfarande ska, inte oväntat, ha orsakat en del diskussioner i den aktuella kanalen. Att det dessutom sammanfaller med att Zalando är i full färd med att bygga ett nytt högkvarter i Berlin, gjorde förstås inte potatisen mindre het.

Unik kultur i teknikteamet

Zalando själva har inte velat kommentera huruvida det stämmer att företaget utökar sin teknikstyrka med så många som 1000 personer, men meddelar att de under de senaste 1,5 åren dubblat sitt teknikteam från 800 personer 2015 till dagens 1600.

- I takt med att vi ändrar vår affärsmodell har vi även implementerat en unik kultur inom teknikteamet som kallas Radical Agility. Detta har lett till att antalet ansökningar till teknikteamet växt från 500 till två tusen per månad och säkerställer att vi endast anställer de bästa, ska företaget ha sagt till Business Insider.

Huruvida den förmodade utökningen av personalstyrkan har att göra med Zalandos nya plattform, där lokala modebutiker ska kunna sälja sina saker online via Zalando, är dock ännu oklart.

Annons