Zalando kommer att ha fem fysiska butiker 2018

E-handlaren öppnar nytt i den fysiska världen.

Nätmodehandlaren Zalando meddelar nu att kunder i Leipzig och Hamburg ska få ta del av e-handlarens produkter, fast i den fysiska världen. Två nya outlet-butiker ska nämligen öppna i dessa tyska städer. Totalt väntas företaget skapa 60 nya jobb på båda platserna.


Zalandos butik i Köln

Annons

E-handlaren har redan tre outlet-butiker i landet och dessa finns i städerna Berlin, Frankfurt och Köln. Zalando kommer därmed att ha totalt fem fysiska butiker innan året är slut. E-handlaren ställer sig själva frågan om detta är ett tecken på en större fysisk satsning för bolaget:

- Zalando kommer från den digitala modeaffären, det är vår kärnkompetens och därför kommer vi fortsätta att fokusera på detta som en onlineplattform i framtiden. Zalandos outlets ska dock ses som en del av denna plattform och kompletterar andra affärsmodeller meningsfullt, säger Dorothee Schönfeld, chef för Zalandos outletbutiker.

Faktum är att outletbutikerna ofta säljer så kallat “B-goods”. Det vill säga varor med små skönhetsfel, som inte längre går att sälja i e-handeln. Men som kunderna själva kan titta på först och bedömma om de är värda det nedsatta priset. Rabatter på upp till 70 procent ska vara vanliga.

LÄS ÄVEN: Zalando hämtar upp kundernas returer gratis

Kommer inte vara de sista butikerna

Rekryteringen till butikerna i Leipzig och Hamburg har nu börjat. De båda butikerna kommer att vara cirka 1000 kvadratmeter stora och i Leipzig ska man öppna i börja av sommaren, medan Hamburg-butiken slår upp portarna i slutet av sommaren, om allt går enligt planen.

- Desto större Zalando blir ju större är behovet av outlets. Zalandos outlets i Leipzig och Hamburg kommer med säkerhet inte vara de sista butikerna vi öppnar, säger Dorothee Schönfeld.

Annons