Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel 16 åring på spåret..

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #98968
    HeaZear
    Deltagare

    Hej!

    Har talat med ett få tal där ute som kan ganska mycket om e-handel, dom flesta av dom har försökt att skrämma bort mig från att starta företaget jag verkligen vill göra och satsa på.

    Jag undrar om det verkligen finns någon där ute? Som är villig att hjälpa mig i några grenar, inte med att stödja mig på ekonomiskt sätt utan vara med mig på vägen till att starta företaget, så att jag sen kan tacka och buga för dig när jag är klar!

    Har läst båda företagsböckerna, det är bara ett fåtal grenar kvar som jag behöver verkligen backup i. Så om du kan hjälpa mig, skriv snälla i denna tråd så kontaktar jag dig.

    Tack på förhand!

    Johan

    #153828
    kontorsmagasinet
    Deltagare

    Hej Johan,

    om du verkligen vill starta en e.handel, bry dig då inte om vad andra tycker.
    Det du kommer att behöva i någon form är pengar, kunskap och målmedvetenhet.
    Pengar kan du antingen låna ihop men som 16 åring är det förmodligen enklare att ta ett extrajobb (dela ut reklam, jobba extra i någon butik /restaurang). Om du är villig att kämpa för att starta din e-handel så är ju det också ett tecken på att du är tillräckligt målmedveten. Parallellt med att du jobbar ihop ett startkapital så tar du fram en affärsplan (prata med ditt lokala UF-kontor (ung företagsamhet) de kan ge dig mycket tips om hur du driver företag). Gällande själva e-handelsbiten så kan du ju söka praktik/sommarjobb på någon e-handelsbolag där du får chansen att lära dig mycket. Gällande fraktlösningar, ehandelsplattformar etc så kan du ju dels läsa på forum, men också på de olika leverantörernas hemsidor. Du kan ringa leverantörerna och fråga vad som är bra med just deras plattform och vad de kostar.

    Lycka till!

    #153830
    HeaZear
    Deltagare

    Hej!

    Tack för ditt snabba svar, jag har funderat på att sommarjobba eller söka om praktik under jullovet på någon e-handlare. Jag kommer inte att ta betalt, eftersom jag har ett mål med praktiken, och det är att lära sig mer om hur man packar, levererar, tar emot ordrar m.m.

    #153833
    Tissy
    Medlem

    Hej Johan
    Har sett dina trådar om att du önskar starta företag. Jag tror inte att de andra e-handlarna har försökt “skrämma” bort dig från att starta.
    Däremot så kan det vara klokt att lyssna på de fallgropar och risker som finns. Det bästa är ju inte att lära sig av sina egna misstag utan att lära sig av andras misstag.

    Ang, din fråga att få hjälp av någon så vet jag att Nyföretagarcentrum erbjuder mentorer. De fungerar som en slags hjälp på vägen och ett stöd så att det ska gå så bra som möjligt för dig. Vad jag vet så är mentorprogrammet kostnadsfritt för dig och även mentorn ställer i sin tur upp utan ersättning. Nyföretagarscentrum lägger stor vikt vid att para ihop “rätt” mentor med dig beroende på vilken affärsidé du har. http://www.mentoregetforetag.se

    Har själv gått utbildningar och fått mycket hjälp från nyföretagarcentrum, men har ännu inte haft möjlighet att fullt ut satsa på min affärsidé, utan har bara smygstartat än så länge.

    Lycka till!

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.