Plus Forum Övrigt Off-topic Å vad skönt det känns att betala skatt…

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #96592
    nmn
    Deltagare

    …när man vet att pengarna går till de som verkligen behöver dem.

    #128254
    Jimmy Ostrom
    Deltagare

    Ja man kan säga mycket om detta, men jag låter bli att tänka på det för det är fredag och jag vill ha en fortsatt bra helg:):)

    #128523
    niklas_
    Deltagare

    Bara att gilla läget :)

    #128525
    n0rdin
    Deltagare

    Det verkar ju inte bli nån ljusning i det hela heller, verkar bara bli värre och värre, och mer fusk..

    #128527
    pete
    Deltagare

    politik är bara skådespel, politiker ser likadana ut i hela världen. herren på teppan. för “vanliga människor” finns det inget mer smaskigt än en personlig snyfthistoria/korruption/skandal, samtidigt som ingen reflekterar över att status quo är att inte bry sig ett dyft om vad politik egentligen borde handla om (om vi nu ska utgå från att vi bor i ett demokratiskt samhälle, samt statens funktion i ett sådant).

    #128638
    Parvelito
    Deltagare

    Politik är egentligen rätt så roligt, om man vill försöka göra saker bättre. Alternativet är diktatur, och där blir inget bättre.

    Den senaste veckans “skandal” tycker jag är rätt så märklig. Till att börja med har den troligen startat och underhållits av ledande socialdemokrater som med tips, anonyma uttalanden och diverse sammansvärjningar hållit det här igång en vecka. Och media har vackert dansat med, trots att de rimligen vet vilka de anonyma källorna är och inser det komiska i att en och samma person ena sekunden är en anonym källa som delger dem information där deras identitet är grundlagsskyddad, för att i nästa sekund ge en officiell kommentar med ett helt annat budskap.

    Men inget ont som inte har något gott med sig, jag förväntar mig att man nu begär ut samtliga riksdagsledamöters och ministrars reseräkningar, boendeersättningar, representation och traktamenten från 2007 och framåt och granskar dem lika minutiöst. Eftersom riksdagsförvaltningen helt verkar sakna kontroll av de uppgifter som lämnas lär det finnas massor av fel.

    Vad har då denne Juholt gjort som initierat hela denna soppa? Jo, istället för att bo i en av riksdagens lägenheter i närheten av riksdagshuset så har han valt att bo hos en kvinna som han har ett förhållande med. Han bor därför i en lägenhet i det föga fashionabla (men lite charmiga) Västertorp. Hyran där har varit väl under vad man satt som maxgräns, och han har alldeles tydligt inte hymlat med att han bor där med sin sambo. Riksdagsförvaltningen har betalat ut pengarna utan knot i fem år.

    I så gott som samtliga vanliga företag hade ingen höjt på ögonbrynet om någon som jobbar på distans mycket råkar träffa en partner att leva med, Håkan Juholt har trots allt veckopendlat mellan Oskarshamn och Stockholm sedan 1994 då han valdes in i riksdagen. Knappast hade man då börjat bråka om halv hyra heller. Kostnaden för arbetsgivaren är ju densamma.

    Efter att själv ha suttit ett par timmar i veckan med reseräkningar under rätt många år då jag reste runt till olika kunder, samt på åtskilliga träffar med andra kringresande säljare dryftat problemet, så vet jag att det är nästan lögn i helsicke att få allt rätt när det skall redovisas. Man minns fel datum, kvittona är otydliga, man tappar ett parkeringskvitto, någon glömmer att skriva under en restaurangnota, kvittot med kaffebrödet försvinner, pengar dras från kortet helt andra datum än då kvittona är datumstämplade, man får en inslagen ruta på hyrbilen och måste byta etc.

    I vanliga företag finns det kontrollsystem som säger till om det blir uppenbart fel, i riksdagsförvaltningen finns det uppenbarligen inte något sådant. När en vanlig anställd på ett företag gör fel får man ett vänligt mail från ekonomiavdelningen där man ombeds förklara hur man kan ha två hotellnotor samma dygn, men från städer 50 mil ifrån varandra, är man partiledare för Socialdemokraterna blir man uthängd som fuskare av alla tidningar, radio, TV och inte minst på Internet.

    Det finns tre grupper som borde kunna dra en del lärdom av det här:
    1: De socialdemokrater som startade hela soppan och sedan öste bensin på brasan oavbrutet bör kanske lämna partiet om de inte är nöjda med partiledaren istället för att starta mediastormar.
    2: Journalisterna, och nu talar vi inte några stackars lokaltidningsjournalister som råkat bli sittandes med något stort utan de mest erfarna och aktade journalister vi har i det här landet, borde kanske göra mera egen research om vad hela soppan handlar om istället för att ta för givet att Aftonbladet har rätt. I synnerhet när de märker varifrån uppgifterna kommer.
    3: Allmänheten har att lära sig att de flesta nyhetsmedia överdriver, vidarebefordrar uppgifter utan att kontrollera dem och används som verktyg av någon annan för att uppnå ett syfte.

    Som skattebetalare och TV-licensbetalare hoppas jag att riksdagsförvaltningen börjar ha lite bättre kontroll på regelverk och utbetalningar, och att åtminstone SVT:s och SR:s journalister inte helt okritiskt kastar sig in i drev av det här slaget.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.