Plus Forum E-handelsforumet Logistik Absorberande material

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 11 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #99598
    Abbesnabb
    Deltagare

    Från mars 2011 till oktober 2012 fick DHL fram alla våra paket helskinnade till våra kunder. Sedan oktober 2012 började det gå sönder, framförallt glasflaskor. Vi emballerar och emballerar men det går ändå sönder glasflaskor och detta börjar bli ett problem.

    Har frågat DHL vad de har ändrat eftersom vi emballerar mer än tidigare och ändå går det sönder mer än när vi emballerade mindre. De påstår att de inte ändrat något på sin sida och påpekar att paketen ska tåla “maskinell behandling”. Nu tror jag inte att den maskinella behandlingen är problemet, jag har efterfrågat specifikationer på vad ett paket ska tåla vad gäller slag, tapp och tryck men har inte fått det (borde väl gå att ange om det handlar om maskinell behandling).

    Vi får inte ersättning för reklamerade försändelser eftersom vi inte använt “absorberande material” och jag har frågat DHL vad som skulle vara godkänt som absorberande material men får inget riktigt svar där heller. Har tittat runt lite men hittar inget klockrent “absorberande material” så därför tänkte jag höra om någon vet eller har några idéer.

    Absorberande material som kan suga upp 750-1000 ml företrädesvis vinäger eller soja. Billigt ska det ju vara förstås. Vart får jag tag på det eller räcker det med att köpa ett paket blöjor på Lidl?

    #159392
    verngren
    Medlem

    Det känns lite som det absorberande materialet är ovidkommande.
    Problemet är ju att det inte ska gå sönder från början, går det inte sönder behövs ej heller absorberande material. Kan inte tänka mig att reklamationer ej godkänns på grund av avsaknad av absorberande material.

    För så ömtåliga varor hade jag möjligen rekommenderat Box-in-box packning. Med fillers emellan boxarna och fillers mellan andra boxen och varan.

    Reklamationsavdelningar är en gråzon och ofta handlar det om vilken handläggare man får. Generellt kan man säga om det är en skada som inte syns (tryck, uppriven kartong etc) så får man ingen ersättning.

    #159401
    Jimmy Ostrom
    Deltagare

    Är det ett problem så kör på dessa (längst ner på sidan): Köp – Självlåsande lådor – Kartonger & lådor

    Du får då lägga på 6,5 resp 8 kronor per flaska i utpris för att ligga på samma marginal.

    #159402
    GregerA
    Deltagare

    Rent generellt så bör emballeringen tåla att paketet tappas från en meters höjd rakt ner i marken. Fundera på hur godset rör sig om när paketet tappas i olika riktningar.

    Är du säker på att de med absorberande material menar att det skall suga upp vätskor? Det kan ju vara stötabsorberande material de menar. Chips, bubbelplast, skrynklat kraftpapper brukar funka bra som stötdämpning. Det finns någon broschyr på DHL:s sida om hur man packar “bra”.

    Har du vätskor så är det bra att kapsla in dem i t.ex en extra plastpåse för att ta hand om eventuellt läckage.

    #159407
    Abbesnabb
    Deltagare

    Ja, det är absorberande material för att suga upp vätskor. Annars ersätts inte godset. Annat absorberande material har vi i överflöd, bubbelfolie, wellpapp, chips och så vidare. Har blivit anvisad till DHL:s packa-rätt-sida men den är väldigt vag.

    Jag tror inte att paketen skadas i den “mekaniska behandlingen”, jag misstänker att det är vid i- och urlastning som skadorna sker och där kan det nog ske tapp och slag från högre höjder. Svårt att diskutera vart gränserna går (när det inte finns några gränser).

    DHL | Paketera rätt

    Extra plastpåse kan vara en början och så förstås ännu mer emballage. Tackar för tipsen och tar gärna emot fler.

    #159408
    verngren
    Medlem

    Kan aldrig tänka mig att det skulle vara ett krav.. Men jag jobbar ju inte på DHL så kan inte vara säker..

    Det absorberande materialet har ju inget att göra om det är DHL’s fel eller ej om varan har gått sönder i transporten.. Det skyddar däremot annat innehåll / andra paket. Har du kollat deras transportvillkor.

    Fortsätt bråka med dem,jag vet av erfarenhet att man hellre betalar till en bråkig kund än tar onödig diskussion,

    Det kostar mer med tiden man använder för att debattera än utbetalningen kostar.

    #159409
    GregerA
    Deltagare

    Ok, då förstår jag.

    Jag hittade packinstruktioner från både Posten och DHL, och ger länkarna här om någon annan är intresserad.
    http://www.posten.se/sv/Documents/PDF/forpackningsinstruktioner.pdf
    http://www.dhl.se/content/dam/downloads/se/express/se/downloadcenter/packing_advice_se.pdf

    I Postens broschyr står det: “Tips till privatperson: Bra absorberande material är till exempel barnblöjor, santitetsbindor eller kattsand!” Kodmyran kanske kan ge dig en bra deal på kattsand … :rolleyes:

    Annars, mer seriöst, finns det en del företag som säljer olika absorbentprodukter för indistriellt bruk. De kanske kan funka för dig.
    Absorbenter med bsta absorption fr spillhantering och oljesanering
    Farligt gods emballage

    Jag skulle tro att även vanligt torkpapper i lagom mängd skulle vara ok.

    #159421
    Flagstore.se
    Deltagare

    Jag skulle prova den här typen av lådor + chips i topp o botten-> Vinlådor & lådor för flaskor – Packoplock

    #159424
    Abbesnabb
    Deltagare

    Varken kattsand eller blöjor (nya förstås) känns ju särskilt lockande att blanda med matvaror, jag satsar på ännu mer emballage istället (och så plastpåsar som jag inte hade tänkt på tidigare). Det är ju trots allt fler flaskor som kommer fram hela än krossade och med lite mer stadga och dämpning så borde det gå att få fram ännu fler.

    Handlar en del om frustration från min sida också när man bara får standardsvar och inget ansvar alls från fraktbolaget. Då blir jag den där bråkiga kunden eftersom jag känner att det är mitt enda vapen men nu har jag träffat på en riktigt resonabel handläggare på DHL så nu är det lugnt ett tag.

    #159482
    MonsterM
    Deltagare

    Vi hade lite problem med att våra möbler helt plötsligt kom fram skadade. Vi hade inte ändrat något alls utan var som vanligt väldigt noga med emballeringen.
    Vi kom liksom ni inte vidare så vi köpte in klisterlappar som mäter g-kraft och klistrade på några sändningar. Efter det så har det knappt blivit några fler transportskador pga “brutalt våld”. Lapparna var dyra, men de vi köpte in tror jag lönade sig. Shockwatch hette våra etiketter, men det finns alternativ.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 11 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.