Plus Forum E-handelsforumet Marknadsföring Adwords-tjänster

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 16 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #94634
  Caroline
  Deltagare

  __________

  #111657
  Nicklas
  Deltagare

  Akta dig för att dra på dig massa fasta avgifter som du får dras med.
  Räkna på vad du måste sälja för att få igen pengarna.
  Rent spontant så hade jag inte hoppat på deras paket utan hade försökt köra det själv och tjänat in 12 000 om året.

  #111667
  Caroline
  Deltagare

  Tack för svaret Nicklas!

  Det är ju det att jag känner mig så osäker på hur man gör, hur många ord ska man köpa in sig på? hur mycket är rimligt att betala per klick? per dag? Hur mycket kan man räkna med att betala för att det ska ge ett bra resultat? Jag antar att man inte kommer långt med en 50-lapp om dagen som är exemplet på Adwords sida?? Jag lägger hellre ut en större summa pengar och att annonsen verkligen visas än att vifta iväg 50-lappar hit och dit utan något vidare resultat. Tips på var jag kan hitta mer objektiv information (helt praktiska tips hur man går till väga). Vad är det de (e-butik) egentligen gör och hur kan jag göra det själv? Utan extraavgifter? Det jag tyckte var bra med e-butiks erbjudande var ju bl a att man får pengarna tillbaka om det inte gett resultat inom 6 mån…

  Får väl erkänna att jag känner mig lite dum som inte kan detta så bra- men någon gång ska man ju lära sig :)!:o

  /C

  #111669
  sailorcap
  Deltagare

  Du kan kika lite på
  https://adwords.google.com/select/KeywordToolExternal?defaultView=2

  och

  https://adwords.google.com/select/KeywordToolExternal?defaultView=3

  Där får du lite information om olika sökord och hur hård konkurrens det är på inom de orden. Du ser även vart du hamnar beroende på hur mkt du betalar.

  #111673
  Caroline
  Deltagare

  Å vad bra, tack så mycket! Det var något sådant jag letade efter, kan nog vara till stor hjälp :)

  #111676
  Rikard
  Deltagare

  Men e-butiks erbjudande handlar väl om det organiska sökresultatet och inte att de shoppar upp sökord på adwords?

  Jag tror att du kan komma en bit för 50 kr/dag med adwords eller i alla fall med 100 kr/dag.

  Att de lämnar pengarna tillbaka om optimeringen inte ger resultat är ju bra, se bara till att de garanterar ett resultat som du är nöjd med. Inte topp 20-placering på 1 av 10 sökord.

  #111679
  Honken
  Deltagare

  Hör efter med e-butik om deras egna affiliate, ingen anslutningsavgift, endast en egenförhandlad procent på avslutat köp. Ger lite spridning av företagsnamnet, speciellt från Kelkoo.

  _____________________
  Driver e-handelssidorna:
  http://www.best4.se
  http://www.best4import.se
  http://www.alienabductionlamp.se

  #111691
  Caroline
  Deltagare

  Okeej nu förstår jag lite.. Jag vet inte om jag är ovanlig men jag tittar mest på de organiska sökorden och väldigt lite på annonser, vet inte varför heller- det är som att mina ögon hoppar förbi de som ligger där i rosa bakgrund, kanske just för att de känns som annonser och jag vill ha fakta??? Tittar ni på annonserna först?

  Jag hade inte tänkt på att det var det som menades med e-butiks tjänst. Usch, tycker verkligen att detta är jättesvårt. Men om e-butiks alternativ kostar 12000 kr om året och adwords för 50 kr dagen i slutändan blir 18250 kr på ett år (om man nu håller på i ett år)-vilket är då mest prisvärt?? Organiskt sökresultat eller annons? Vilket leder bäst till det andra??

  /C

  #111693
  Rikard
  Deltagare

  Jag uppfattar e-butiks erbjudande som att de hjälper till med SEO och kanske fixar lite inlänkar till din sida. Detta för att du förhoppningsvis ska hamna högre upp i det organiska (naturliga, icke köpta) resultatet på google.

  När du kör med adwords så är det annonserna du ser med rosa eller gul bakgrund som köps. Dessa säljs på auktion och ett klick kan kosta allt från några ören upp till flera hundra kronor beroend epå hur starkt konkurrensutsatta dina sökord är.

  Det skulle säkert vara bra att använda dig av båda kanalerna. Sedan om du ska köpa SEO av ebutik eller någon annan firma eller göra så gott du kan på egen hand vet jag inte. Det finns trådar på forumet som handlar om SEO på egen hand och om några av aktörerna på marknaden.

  #111728

  om du kör adwords för 50 kronor om dagen har du sedan också hyggligt svart på vitt vilka ord/fraser/produkter/osv som är värda att satsa på när det gäller SEO. Oavsett om du gör det själv eller hyr in en byrå kommer du inte på kort sikt kunna optimera väl för allt i din shop.

  Det du kan vara säker på är att e-butik (eller vem som helst) inte kommer göra något för dig utan att själva gå med vinst.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 16 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.