Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Alternativ till Posten

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 17 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #93806
  Dan
  Deltagare

  Jag börjar känna att jag snart inte kan fortsätta växa om jag skickar med Posten Brev pga bristen på spårning och uppföljning.

  Så alternativet är att gå över till Postpaket eller ta ett snack med DHL och schenker. Postens priser lämnar ju en del att önska. Jag snittar 53kr inkl moms för brev som skickas nu och ligger på 20-talet försändelser om dagen i dagsläget. Räknar med att gå upp till 30-40 till sommaren.

  Någon som har jobbat med Schenker och DHL eller haft framgång med att få ner priserna från Posten på pakettjänsterna?

  #105437
  Rikard
  Deltagare

  Jag håller just nu på och diskuterar med DHL och Schenker om fraktvillkor för privat- och företagspaket. Speciellt DHL verkar vara måna om att se på totalvolym (det finns en del intresseföreningar som ger bra villkor tack vare gemensam upphandling). Detta öppnar upp för att vi kanske kunde gå ihop ett antal på ehandel.se och ha gemensam förhandling av frakter?

  Vi skickar ca 3000 paket per år, det finns säkert mängder av ehandlare som sitter på kassa avtal och skulle tycka det var fint med att gå ihop och få till en större volym. Har vi 100 000 försändelser ihop har vi ju ett bättre utgångsläge?

  Btw vi har fått 62 kr från DHL (ServicePoint 1-3 kg) som nu ska förhandlas ner är tanken. Inväntar Schenker PrivPak priser.

  #105438
  Dan
  Deltagare

  Bra idé. Om inte annat kan vi hålla varandra uppdaterade om de erbjudanden vi får.

  62kr exkl moms antar jag? Vad är det för leveranstid på de paketen då?

  #105439
  Rikard
  Deltagare

  Exkl moms. Då hämtar dom i slingan (hos oss är det runt 14) man behöver dock lägga in order före kl 12. Leverans sker nästa dag till kundens utlämningsställe. För oss är det negativt att de inte kan hämta senare. Sen inlämning är ju det stora plus som posten har men priserna har vi inte lyckats förhandla många procent.

  Absolut uppdatering på vilka priser som vi får men jag tror på en e-handelslogistikförening som pressar upp volymerna och sänker kostnaderna. Jag är säker på att man kan komma ner till runt 50-lappen på DHL både på ServicePoint och EuroPremium.

  #105440
  Dan
  Deltagare

  Känns lite som att Svensk Distanshandel är det närmaste man kommer. Jag har inga direkta planer på att starta något sådant själv :)

  Men det finns väl iofs andra liknande sätt att gå ihop som inte bara berör e-handlare. Nu kommer jag dock inte ihåg vad de heter tyvärr.

  #105441
  Rikard
  Deltagare

  Nu är väl det här forumet inte nedsprunget i dagsläget av folk som arbetar med e-handel men förhoppningsvis fylls det ju på och att då tillsammans erbjuda en större volym kanske är intressant för speditörerna?

  Svensk Distanshandel är ju en god idé, är det någon som känner till vilka rabatter deras medlemmar kan få?

  Man kan hur som helst konstatera att det finns stora möjligheter till rabatter på företagens listpriser.

  #105442
  Dan
  Deltagare

  Jo, det är helt klart intressant. Jag har faktiskt inte koll på det. Kanske värt att kolla upp.

  #105443
  Bjorn
  Deltagare

  Kreditor borde ju ha en del att säga till om där, med alla deras kunder. Har dom inte försökt sig på något sådant?

  #105444
  Dan
  Deltagare

  Jo, Kreditor har en del rabatter men inte på logistik tror jag. De andra är inte sådär jättebra heller. Känns mer som reklam för deras partners än som bra erbjudande för deras kunder.

  #105458
  Yoghurt
  Medlem

  Använder själv Schenker Privpak / Hämtpaket och har gjort det nu i snart 1,5 år.

  Det fungerar faktiskt riktigt bra men det händer då och då att ett paket försvinner, men det är precis som med alla övriga bolag (Posten inräknad).

  Det som är bra med Schenker jämfört med DHL och Posten är att de tar betalt per kilo och inte på volymen. Just detta samt att vi fick en bra prislista hos Schenker gjorde att vi tjänade c:a 200000 kr per år på att byta ifrån Posten.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 17 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.