Plus Forum E-handelsforumet E-handelsplattformar Alternativ till Virtuemart

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 20 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #95061
    Abbesnabb
    Deltagare

    Har hittills mest använt Joomla med Virtuemart som lösning för e-handel. Tycker det fungerar bra i stort men inför start av ny butik tittar jag gärna på alternativ.

    Här är mina önskemål:

    Flerspråksstöd
    Behöver ha stöd för tre eller fyra språk (har använt JoomFish i Joomla som kan hantera detta).

    Kuponger och rabatter
    Vill ha ett smidigt system för att kunna hantera olika former av kuponger och rabatter.

    Stöd för billig kortbetalning
    Vill ha färdig eller enkelt konfigurerbar lösning för betalning med Payson eller Paypal eller något annat som gör att kunden kan betala med kort och som inte kräver dyra investeringskostnader.

    Gratis eller billigt
    Helst utan abonnemang eller löpande avgifter. Jag installerar gärna själv.

    Framtidssäkert
    Med det menar jag en viss stabilitet. Om det är open source en aktiv grupp som utvecklar och kommer att utveckla ett bra tag framöver.

    Vad använder ni och hur funkar det?

    #115432

    Hej Abbesnabb!

    Vi använder OpenCart (se demo webbshop) som också är i öppen källkod och jag måste säga att det känns som en klockren lösning – snyggt och modernt samtidigt som det är lättjobbat och har alla de funktioner du efterfrågar.

    När det gäller betallösningar så finns bl.a. en modul för Payson att köpa för ett par hundringar som verkar fungera hur bra som helst, och det finns även moduler för Certitrade och Paypal.

    Kolla gärna på vintagesmycken.se om du vill se lösningen “in action”, och hör gärna av dig om du behöver hjälp med mallar eller annat :)

    #115433
    Katrin Lundgren
    Deltagare

    Nu har jag dålig koll på om de uppfyller alla dina krav, men Magento och Prestashop låter lite som givna kandidater. Skulle tro att Magento klarar det du söker med glans, prestashop är jag mer osäker på.

    Lycka till

    #115448
    Abbesnabb
    Deltagare

    Tack, ska titta närmare på Magento och Prestashop.

    #115450

    Hej Abbesnabb,

    Jag skrev ett ganska långt svar på den här tråden igår, men nu verkar det vara borta!!? :confused:

    Men du kanske hann få svaret? Vad jag i korthet skrev var att OpenCart är en annan Open Source-lösning som jag kan rekommendera.

    #115451
    Emil
    Deltagare

    Jag valde mellan dessa 2 och det blev tillslut prestashop. Magento kändes lite tveksamt eftersom dom kör en betalversion och det är kanske åt det hållet som det barkar. Det var också dålig aktivitet i deras forum. Prestashop kändes mer framtidssäkert just för gratisversionen. Sen fanns det mer stöd för svenska betalsätt och kopplingar och en större massa av svenska användare. Sen verkar det som att magento är lite tyngre vilket kräver dyrare hosting. Prestashop var mer än tillräckligt för mig och jag upplever det som att jag kommer billigare undan. Jag har inte lanserat shopen än så jag vill inte säga för mycket, men hittills verkar prestashop bra.

    #115454
    Abbesnabb
    Deltagare

    smalltownmedia.se, tyvärr. Hann inte se något svar men jag får titta närmare på OpenCart också.

    Emil, tror du att det barkar åt betalversioner? Ja, kanske.

    Tack för tipsen.

    #115455

    Det tycker jag du ska göra (titta på OpenCart alltså). Det finns stöd för flera språk och valutor och rabattkoder och är i Open Source.

    Det finns också en Payson-modul som bara kostar ett par hundralappar, som funkar jättebra. Jag har just använt OpenCart och Payson för en butik om du vill testa, men skriver jag namnet blir väl det här inlägget raderat också… :( Kanske om jag inte länkar? :) Jag chansar – den ligger iaf på vintagesmycken.se om du vill kolla.

    #115985
    Abbesnabb
    Deltagare

    Tittar nu på OpenCart och Prestashop och försöker avgöra vad som kan passa. Hur är det nu, har de båda moduler för Moneybrookers och Payson eller är det någon av dem som saknar detta?

    #115986
    sebastianilsson
    Deltagare

    Prestashop så följer Moneybookers med, Payson ska släppa en gratis modul nu i dagarna om jag minns rätt

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 20 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.