Plus Forum E-handelsforumet Marknadsföring Annonser i e-butik?

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #95530
    evomedia
    Deltagare

    Hej jag har en smakfråga till alla e-handlare, bedöm frågan som e-handlare och även som en konsument.

    “Affiliateversion”
    Vad tycker ni om e-butiker som visar annonser till andra tjänster och e-butiker som inte är konkurrenter?

    “Egen marknadsföring version”
    Vad tycker ni om man gör annonser för sina andra butiker? dvs du har en etablerad e-butik med en stor kundbas. Du startar en ny e-butik som du vill ge en liten push genom att ha en banner för den nya butiken i din sedan länge redan etablerade butik.

    Funderingar?

    Mvh Diyar Samin

    #118658
    Tigern
    Deltagare

    Affiliateversion: Jag hade varit väldig försiktig med detta. Risken är stor att dina kunder blir förvirrade. Beror såklart på utformningen och inriktningen på din butik men generellt hade jag nog tänkt både 2 och 3 gånger innan jag gjorde ngt sådant.

    Egen marknadsföring: Ja visst, men man måste nog vara väldigt tydlig med att det är samma ägare bakom båda. Och att marknadsföringen sker mer enligt modellen information. Alternativet är att du kan erbjuda kunderna i den ena butiken en trogen kund-rabatt om man handlar även i den nya. Nyckeln tror jag är att man är tydlig, kalla det för systerbutik eller liknande. Då kan det funka, men det behöver göras med fingertoppskänsla. Att spamma dina bef. kunder med info om en nya butik är nog inte att rekomendera, speciellt inte om den inte har besläktade produkter till den nuvarande så att kunden kan ha ett intresse.

    Sen vad marknadsföringslagen säger om du gör dutskick, har de bett/samtyckt att det är ok att ta emot reklam för den andra butiken på grund av att det är samma ägare? Det överlåter jag till någon annan att spekulera i ;-)

    Trevlig helg alla!

    #118712
    Darling
    Deltagare

    Affiliate: Nää, det skulle jag undvika.

    Reklam för syskonbutiker: Det gillar jag när jag webshopar! Kikar gärna in även i syskonbutikerna. Jag skulle lägga info om syskonsiten på om oss sidan + någon liten logga längst ner i menyn på förstasidan där det framgår att det är syskonsite. Säljer butikerna helt olika grejer så skulle jag skippa länk på förstasidan.

    #118713
    Katrin Lundgren
    Deltagare

    Affiliate Nej, varför ska en e-handlare försöka bli av med sina besökare i stället för att sälja till dem? Det verkar högst oseriöst och för mig säger det hobbybutik så det sjunger om det.

    Reklam för syskonbutiker. Det har jag själv provat, och det ger en del kunder, men inte så många att det var värt att lägga en länk från förstasidan, där plats behövdes bättre till annat. Min ” reklam ” är numer flyttad till om oss sidan

    #118733
    evomedia
    Deltagare

    Tack för era tankar=)

    Egentligen var det syskonbutiks frågan som var mest intressant för det är den jag funderar på att prova på med mina butiker. Ni tycker i princip som mig, man kan köra en halvdiskret länkning så det inte tar fokus ifrån butiken man befinner sig i.

    Affiliate kom jag och tänka på mest för att bubbleroom.se körde affiliateannonser på butikens startsida. (verkar ha slutat med det nu) Dom hade så rätt så länge och dom är ju inte direkt en liten butik…. Blev förvånad och tyckte det såg dåligt ut när dom hade annonsering för andra.

    #118845
    Thomas THL
    Deltagare

    Ska man länka till en syskonbutik aktivt så bör man nog kunna erbjuda samleverans och 1 fraktkostnad.

    Jag har precis som Katrin en länk från Om oss.

    /Thomas

    #118850
    Alfheim
    Deltagare

    Jag har själv funderat på samleverans och 1 fraktkostnad för syskonbutiker, men är inte på det klara med hur detta ska gå till i praktiken. Någon som har erfarenheter eller kunskaper om detta?

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.