Antalet unika besökare/köp

Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Antalet unika besökare/köp

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 30 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #93812
  letobbe
  Deltagare

  Vad är ett normalt antal unika besökare för varje köp? Just nu har jag ca 200 unika besökare men än inget köp. Då jag har inte några siffror på detta har jag ingen aning om detta är bra eller dåligt.
  Vad har ni? Och vad är det som påverkar detta?

  #105445
  Dan
  Deltagare

  Finns inga egentliga normala siffror. Jag konverterar mellan 1,5-2,5% av mina unika besökare. Vilket skulle översättas till 4-5 orders på dina 200 besökare. Men det handlar ju ganska mycket om trafiken du får. Vad är det för besökare?

  Om besökarna kommer från google kommer de på relevanta “köp”-sökord. Typ om du säljer stegräknare, så vill du att besökarna ska komma på “köpa stegräknare”, “stegräknare” hellre än att de kommer på “gå ner i vikt”, “promenader”.

  #105459
  letobbe
  Deltagare

  Jag hade 200 unika besökare bara idag, fick en registrerad kund, men eftersom jag inte har byggt ut min webstatistik så vet jag inte varför han föll på mållinjen. Spenderade 300 kr på adwords och facebook idag. Är detta normalt för 200 unika besökare?

  Försöker att hålla mina sökord så relevanta som möjligt och har till och med rensat upp dom mest onödiga som kanske inte skulle leda till något men som ändå inte hade några klick.

  #105461
  Kocken
  Deltagare

  Vad som är normalt att konvertera är omöjligt att säga. Om du säljer Lyxvillor kanske du konverterar några promille och du är ändå nöjd. Sedan finns det de som konverterar mellan 15-20 % av alla besökare ( har för mig att det var någon blomsterhandel i USA som gjorde det).
  Det är nog enklare att säga vad du ska göra för att konvertera bättre än vad du borde konvertera. Men då måste man se din butik.

  #105463
  Dan
  Deltagare

  Ett tips är att ALDRIG köpa trafik innan du mäter den. Det är lite som att slänga pengarna i sjön eftersom du inte kan avgöra vad du får för dem. Så upp med analytics omvandlingsspårning först. Eller åtminstone adwords omvandlingsspårning.

  #105469
  letobbe
  Deltagare

  Tack för svaren. Har faktiskt fått in två beställningar nu, skickade iväg dom nu. Riktigt skön känsla att få gå till posten med två lådor och posta dom. Se att det verkligen funkar med eget företag. Fast jag snittar nu 200 besökare per dag, jag har haft butiken uppe i 5 dagar
  Dag 1 – 123
  Dag 2 – 121
  Dag 3 – 203
  Dag 4 – 183 (första ordern)
  Dag 5 – 225 (andra ordern)

  Jag har skrivit på forum och sånt förr, men då man söker på mitt företagsnamn vill jag ju inte att företaget ska verka drivas av en gröngöling, vilket det nu gör ändå.

  Så dom som vill ta sig en titt och ge lite konstruktiv kritik (både bra och dålig) är varmt välkomna, säg bara till så skickar jag ett pm.

  #105470
  Dan
  Deltagare

  Din konvertering ligger ganska lågt. PM:a gärna din adress eller skriv ut den. Vore intressant att titta. Även intressant att veta vad du köper för sökord och hur du dirigerar trafiken.

  Tror inte du behöver vara så rädd för att se ut som en novis. Tror snarare öppenhet och att man inte är anonym, är något positivt. Förutsatt att någon nu skulle googla dig. Själv har jag haft kunder som googlat mig och kommenterat på min blogg osv. Tyvärr inte de positiva kunderna :D

  #105471
  Rikard
  Deltagare

  Att komma upp i 200 besökare/dag är ju väldigt bra jobbat om du inte behöver lägga en förmögenhet på adwords. Hur har du arbetat med att driva kunder till butiken?

  #105472
  letobbe
  Deltagare

  Exakt det jag är rädd för Dan. Även fast min tanke inte är att få missnöjda kunder så kommer man få dom. Då vill man inte att dom ska gräva fram något gammalt foruminlägg om varför min kassa inte fungerar som den ska och tar dubbelt betalt eller liknande.

  Men jag pm:ar dig med ett meddelande.

  Ang. hur jag får besök så är det främst från adwords och facebook. Har tyvärr inte blivit indexerad på googles sökmotor än, ingen aning om varför, men det tar väll ett tag ibland.

  Men har lagt ca 1-2 kr per klick. Men har optimerat det nu då jag insåg att man inte behövde ta 1-2 kr för alla klick utan bara dom som “kostade”. Så har väll legat på 100-200 kr i annonskostnader per dag nu. Fast det är gratiskuponger jag utnyttjar än så länge.

  Är faktiskt överraskad att jag får så bra respons från facebook. Dom sälj jag har haft är direkt relaterade till facebook.

  #105477
  Dan
  Deltagare

  Ser inga direkta fel på sidan. Kanske känns lite ofärdig. Logotypen är inte helt 100%, känns lite tomt i sidhuvudet. In med lite fraktgarantier, kortloggor och liknande.

  Produktsidan med lägg i kundvagn är inte så optimalt. Ligger långt ner och är inte tydligt. Skaffa åtminstone en stor tydlig knapp.

  Du har gratis frakt men pushar det dåligt på startsidan.

  Du saknar även kortbetalning vilket ungefär 40-50% av kunderna föredrar, vilket såklart påverkar din konvertering.

  Annars tycker jag du är på god väg. Svårt att uttala sig om annonserna dock. Är de generella eller produktspecifika?

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 30 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.