Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Är det värt att importera själv?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #99079
    minibutik
    Deltagare

    Som så många andra så funderar jag på en sidoverksamhet.
    I mitt vanliga liv så arbetar jag framgångsrikt med marknadsföring och som en del av jobbet så köper jag in mycket varor av olika dess slag via svenska kina-importörer, men aldrig direkt-importerat. Jag har bra koll hur dessa processer är och uppsidan är ju att importören står risk. Nackdelen är ju att om man ska bygga upp en produktserie så är man helt i händerna på sin svenske importör.

    För att sätta det i relation till något så är jag intresserad av att importera enkla klockor enligt egen design och logotyp.

    Och här har vi min egentliga fråga. Hur jobbigt är det egentligen att sköta importen själv? Och är det värt att hålla på med?

    #176112
    entrepr
    Deltagare

    Hej. Kan man om import villket du skrev att du har så är det inte så jobbigt att importera.
    Till fråga nr 2 ” om det värt det. Kunder vill oftast ha märkes produkter så egen tillverkad klocka med egen logga är inte det va kunderna vill ha helst.
    (Om inte din logga/ märke känd då)
    Enda fallet det värt att genomföra dessa imoprt är då om det du ska hämta har en ganaka unik design till en billig peng. Då ska det funka
    Får du tag i rätt leverantör i asien så kan faktiskt importen bli väldigt lätt. Mitt tips är att gå in på alibaba och mejla olika leverantörer inom accesoarer och fråga dem om egen designad klocka oftast kan dem ordna.

    #176261
    SandL
    Deltagare

    Hej, Min erfarenhet i det du beskriver så är processen som mest påfrestande innan du hittar en vara du anser dig vara nöjd med. Det inräknat i alla steg med tryck och div. andra detaljer du önskar ha som köpare. Räkna också in din undersökning att tillverkare är seriös och kan/vill leverera det du önskar. Om du känner dig trygg med detta så kan jag bara rekommendera dig att göra mindre inköp, där du inte har lagt något större kapital i dina ordrar. Att skapa ett förtroende mellan dig som köpare och säljare/tillverkare tar tid, den tiden måste du ta, den är viktig.
    Jag valde oftast producenter som kunde leverera mindre partier, det du antagligen får är oftast ett lite högre pris, men slipper ha ett stort lager (som alltid kostar pengar).
    Jag skulle också ta tänkt vara till en riktig klockmästare som kan dissekera dina klockor, se kvalitén, få en professionell bedömning, det känns alltid tryggt att veta vad man säljer oavsett prisbild.

    När allt känns bra med din leverantör, att ni har förtroende mot varandra, att du vet att det du beställer kommer som det ska, trycket är OK (oftast ordnar tillverkaren tryck på detaljer), att ni är överens om pris, leveranssätt och andra detaljer. Då är det bara att tuta på. Skulle du få god sale och intäkterna blomstrar kan jag alltid rekommendera att besöka tillverkaren. Intressant och en god upplevelse.

    Om det är värt det? Hmm, beror på om du gör det i ett första skede för att tjäna snabba pengar eller inte. Kan säga att du antagligen inte kommer att tjäna snabba pengar. Långsiktig plan, ja då kan det vara värt det, om du inte är villig att lägga ner hårt arbete så glöm din idé, då är det bättre att köpa från part två eller part tre i processen.
    //tjing

    #176263
    karfo
    Deltagare

    Importing Watches from China – The Ultimate Guide

    Fredrik Grönkvist som skrivit artikeln har gett mig ett väldigt seriöst intryck.

    Han har skrivit många bra artiklar om sourcing i Kina, har följt många av hans råd och det har funkat bra för mig. :-)

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.