Att hitta samarbetspartners/delägare

Plus Forum E-handelsforumet Marknadsföring Att hitta samarbetspartners/delägare

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #94369
  friedrich
  Deltagare

  Tjena,
  Ursäkta om denna fråga/fundering kanske inte hamnar under rätt rubrik alternativt ligger utanför detta forums fokusområde.

  Jag har en längre tid funderat över det här med att hitta samarbetspartners/delägare i olika satsningar.

  Jag har drivit eget konsultbolag och min personliga insikt är att ensam väldigt sällan är stark.

  Jag har ofta flera idéer inte sällan webrelaterade och jag har svårt att på egen hand realisera dem. Hur fasen kommer man i kontakt med rätt människor som är passionerade, drivna, kunniga och i största allmänhet bra att ha och göra med. (Lät högtravande, men jag hoppas ni förstår vad jag menar)

  Det är en sak om man köper in konsulttjänster, då betalar man för den nämnda kompetensen, men om man har något man tror på hur hittar man personer som är beredd att vara med och bygga något när det man kan erbjuda är delägarskap (dvs små möjligheter att betala lön) i en satsning med stora utmaningar men i en underutvecklad marknad på andra sidan atlanten, men där potentialen är avsevärt mycket större än i t ex Sverige.

  Jag tycker det hela är komplicerat, jag är ödmjuk inför situationen och det skulle vara intressant att ta del av hur ni andra hanterar frågan/utmaningen.

  Jag har t ex övervägt att kontakta webbyråer som har som idé att ta fram och kommersiallisera egna projekt, kan det vara något?

  Jag har en del riktigt duktiga kompisar som är rätt på många vis, men de är inte entreprenörer de ser bara jobb istället för utmaningar och möjligheter.

  Det bästa
  johan

  #109288
  matthias
  Deltagare

  Att hitta rätt partner(s) är inte alls så enkelt som man tror. Precis som du beskriver så har man många kamrater som gärna jobbar men entreprenörer är de verkligen inte.

  Man måste vara beredd på hårt jobb under lång tid och förmodligen inte en krona tillbaka på ett bra tag.

  Men det handlar bara inte om att få tag på en bra entreprenör som gillar att arbeta gratis… :) Ni ska helst även komplettera varandra. Det den ena inte kan ska den andra helst kunna annars kommer det ta tid om du mste lära dig altl och sedan ska du lära din kamrat också…

  Den som kan förklara hur man hittar rätt partner kan höra av sig till mig så är jag öppen för förslag inom ett par andra affärsverksamheter som ligger på lut just nu…

  #109291
  Parvelito
  Deltagare

  Det är få människor som har den ekonomin att de kan göra något utan att få betalt under ett år eller två. Många av dem är dessutom anställda någonstans med en bra lön, man har familj, hus med lån, ett någorlunda jämställt schema för hämtningar och lämningar på dagis. Man kan vabba om man måste, jobba lite hemifrån, har betald semester, någon form av resultatlön och betald kompetensutveckling. A-kassan är kompletterad med inkomstförsäkringen, du har pappaledighet att plocka ut för att förlänga semestern och pensionssparandet fylls på varje månad.

  Försök övertyga dem om att det du har att erbjuda är bättre! Det är där man har den stora stötestenen. Det är enormt många saker som måste förändras i vårt folkhem, i den mycket världsberömda svenska tryggheten, för att företagare också skall omfattas av det med villkor som går att applicera på den som har ett eget företag.

  Men om du vill ha ett tips på var man hittar människor så brukar nyligen konkursade bolag eller företag med större uppsägningar vara ett bra ställe att leta på. Där finns bevisligen ägare som i alla fall vet vad företagande den hårda vägen handlar om, och där finns anställda som nyss fått sina rötter uppryckta ur tryggheten och letar efter lite ny matjord att få fäste i. I den sitsen kan man också få loss lite starta-eget-medel och liknande så att man har något att leva på.

  Faktum är att

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.