Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Att köpa en domän

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #94229
    Seke
    Deltagare

    En fråga till er som är erfarna när det gäller att köpa och sälja domäner. Jag har bara registrerat nya domäner tidigare, aldrig köpt eller sålt på marknaden. :confused:

    Det är så att jag är intresserad av en com-adress som tidigare varit upptagen men nu finns ute till försäljning. Det rör sig om ett ord det finns två stavningar av, och jag har den andra sedan flera år. Vore bra men inte livsnödvändigt att ha båda, om vi eventuellt ska lansera en internationell sajt.

    Jag hade lagt en bevakning hos GoDaddy, men missade p g a orutin att lägga en “backorder” på den. :( Nu har domänen tydligen snappats upp av någon annan, och jag har fått erbjudande från flera håll att lägga bud på den (InTrust Domains, Flex Media och Sedo). InTrust och Flex Media mailade under tiden jag hade bevakning hos GoDaddy, medan Sedo inte hört av sig direkt till mig men jag har sett att domänen nu är parkerad någonstans och webbsidan har förutom diverse reklamlänkar ett meddelande om att domänen är till salu och en länk till en sida hos Sedo där man kan lägga ett bud.

    Än så länge har jag inte hört av mig till någon av dem. Jag tänkte nu i alla fall kontakta någon av dem med ett bud, men är osäker på hur sådant här går till. Misstänker att det finns en klar risk att bli uppskörtad. Är någon av dem bättre att vända sig till?

    Jag vet inte heller vem som äger domänen, om det är någon av dessa tre eller någon annan, som använder ombud för att sälja. Det verkar dock vara någon i Korea.

    Om det kan vara till någon vägledning är den nya domäninformationen här:

    Registrar: GSONSOFT, INC
    Whois Server: Whois.gabia.com
    Referral URL: domain.gabia.com
    Name Server: NS.COUNTER.CO.KR
    Name Server: NS.INDUCE.COM

    Tacksam för tips!

    — Svante

    #112577
    Nicklas
    Deltagare

    Maila kontakt adressen och fråga om de är villiga att sälja domänen och till vilket pris.
    Jag kan skarpt rekomendera Pool.com för er som vill snappa utgående domännamn, oftast om ingen annan är inreserad av samma namn så får du betala 60$ för lyckad registrering är ni flera så blir det auktion.

    #112612
    Seke
    Deltagare

    Tack för tipset om pool.com . Jag skulle ha ställt frågan här på forumet tidigare…

    Är det alltså bättre i nuvarande läge att maila kontaktadressen enligt whois än att lägga ett bud på exempelvis Sedo?

    Om man lägger ett bud på Sedo, vad händer sedan? Blir det automatiskt en auktion?

    Är det någon här som har erfarenhet av Sedo, InTrust Domains eller Flex Media?

    #112613
    GregerA
    Deltagare

    Jag har använt Sedo för att köpa en domän. De kostar 65 EUR (om jag minns rätt) att anlita dem + 10% på köpesumman om det blir affär.

    Enda negativa jag har att säga är väl att det inte ligger i deras intresse att priset blir lågt … men annars är de professionella, och har folk som kan förhandla på många språk.

    #112618
    Nicklas
    Deltagare

    Jag hade provat att kontakta den nya ägaren via whois uppgifterna och kollat om de är villiga att sälja och till viket pris. Funkar inte det eller om priserna är orealistiska kan du skicka in Sedo att förhandla åt dig.

    Jag har använt Sedo för detta ändamål och då har avgiften varit 10% på beloppet och lyckas de inte så kostar det inget. Jag tror att jag kan skaka fram lite kontaktuppgifter till en Svensk kille på Sedo som hjälpt mig tidigare om det finns intresse.

    #112712
    Seke
    Deltagare

    Jag provar med Sedo, det verkar relativt tryggt.


    @Nicklas
    , har du kontaktuppgifter till någon person där så tar jag gärna emot dem.

    #112720
    Bjorn
    Deltagare

    Det kostar $69 även om det inte blir affär:
    “Your credit card will only be charged with a 69 USD brokerage retention fee if your brokerage application is accepted.”

    #113222
    Seke
    Deltagare

    Uppdatering: Jag la ett bud på €200 på Sedo och fick ett motbud på €4000, vilket är skyhögt över vad jag är beredd att betala. Eftersom det inte hände något mer i budtråden hos Sedo så stängdes den.

    Skrev också ett mail till företaget som har domänen enligt whois, men har inte fått något svar.

    Finns det något jag kan göra i nuläget för att kunna komma över domänen? Skulle väl kunna gå upp till €900 eller så, där går nog smärtgränsen.

    Kan jag anlita Sedo för att förhandla om att köpa domänen? (Eftersom den finns där att lägga bud på så har väl säljaren gjort det…?)

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.