Plus Forum E-handelsforumet E-handelsplattformar Att kunna sälja till både direkt kund och …..

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #95383

    Jag igen :-)
    Har ju läst mycket och blivit ganska stirrig – tack vare flera av er…. Att det finns lösningar, det är ju helt klart, men om jag då spetsar med att vilja sälja till direktkund i Sverige och till grossister och butiker i Spanien och England – som det är tänkt… (blir alltså 3 olika prisnivåer på samma produkt)

    OCH så är det ju viktigt att den som säljer får en speciell serie på sina kunders kundnummer så att den säljarens kunder INTE faller mellan stolarna…
    eftersom säljaren har provision…

    MEN det är nog rätt som många visa personer i detta forum skriver, att det är nog viktigt att man vet vad man behöver.

    Men var kan jag läsa mej till hur man går till väga sedan rent praktiskt ???
    Har faktisk öppnat en shop en gång (länge sen) och fick det att fungera, men hade bara förskottsbetalning, så därför undrar jag ju över hur man fixar till så att betalfunktonerna fungerar ??

    Eller är det nåt jag inte ska bry mej om för det fixar annan person (som gjorde sidan kanske) tillsammans med den som får sälja sin shop ??

    Önskar jag visste mera …men jag tror det löser sej om jag väntar lite, ni här på forumet verkar ju ha stenkoll och samtidigt gärna delar med er. Själv är jag ganska förvånad över att det ändå inte är större aktivitet här på forumet med tanke på hur internetshoppar växer upp så det knakar… men kanske alla kan redan ??

    TACK på förhand

    #117804

    Hur du går tillväga beror på vilken lösning du väljer. Det kan ju vara bra att fundera på hur mycket av det “tekniska” du är beredd att göra själv innan du väljer lösning. Är man inte så kunnig på datorer så är det kanske värt att betala för mer hjälp än om man är något av en hacker själv. En del system är lättare att hantera än andra, så jag skulle nog rekommendera att du leker lite med några demon innan du bestämmer dig, och även kollar upp hur mycket hjälp som verkligen ingår från olika leverantörer.

    Sedan är det ju en massa saker man bör tänka på utanför själva plattformen också, som affärsplan, marknadsföring, logistik osv, men det vet du säkert redan :)

    #117812
    Lastbryggan
    Deltagare

    Jag har så smått dragit igång en gross-shop som är kopplad till min befintliga shop via en subdomän. Enkelt och smidigt då båda shopparna jobbar mot samma databas.

    I gross-shoppen har jag ett grundpåslag i procent på mina inköpspriser som jag anger unikt för resp. kund beroende på vad jag ger den aktuella kunden för pris. Sedan har jag lagt till ytterligare ett påslag i procent på leverantörsnivå då inköpspriser och och mina rabatter är olika för resp. leverantör.

    Kassan i gross-shoppen är samma kod som konsumentkassan med vissa tillägg så som faktura ex.moms och jag har skippat pf & kort i den. Jag har valt att hantera grossfakturorna själv i stället för att sälja dem via ex. Klarna. Vi får väl se hur stort det kommer att bli om jag släpper även grossen till klarna.

    Jag måste säga att de få kunderna jag grossat så smått till har fått ganska exakt samma priser nu med dessa enkla inställningar som tidigare. Jag har också byggt in ett antal andra små fiffiga funktioner som jag ansåg mig behöva men i det stora hela så hade jag klarat mig utan extrafunktionerna.

    Jag visar även disponibelt antal på varje produkt i gross-shoppen och det disponibla antalet styr jag på produktnivå eller leverantörsnivå. D.v.s. mitt lager minus vad jag vill ha till slutkund. Jag reserverar alltså ett visst antal av varje produkt till konsument.

    Vill jag provisionsbetala någon så kopplar jag bara ett affiliate-ID till kundens inloggning och får då fram allt som behövs.

    Du kanske kan snappa upp nån idé från hur jag löste det och omforma så det passar dig.

    #118482

    Oj, det där var mycket att smälta, men man ser ju helt klart att möjligheter saknas inte

    #118483
    sailorcap
    Deltagare

    @NoviNodic-massageljus 14776 wrote:

    Oj, det där var mycket att smälta, men man ser ju helt klart att möjligheter saknas inte

    Visserligen inte en feedbacktråd…men

    Du måste göra något åt “köp” knappen på din webshop. Jag letade i 1 minut innan jag fann den. Började tveka efter 5 sekunder om det var en webshop (av just den anledningen).

    #118484

    Tack för ditt inlägg, och grattis, själv hittar jag den inte :-(
    Kanske du tipsar mej ??
    Datafoket sägs ska vara klara till 1 februari och det är i morron det…. ska bli inntressant att se om det hänt nåt tills i morron bitti…

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.