Plus Forum E-handelsforumet E-handelsplattformar Att välja en platform

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #96118
    Evanion
    Deltagare

    Målet
    En webbbutik som riktar in sig mot ett nichat community på en global nivå. Försäljning kommer att ske både i egen butik (domän) samt på Ebay. Betalning kommer primärt att skötas via Paypal, ev direkt kortbetalning i framtiden. Lagerhantering och leveranssedlar är funktioner som efterfrågas med. Intergrering med UPS, schenker är också en funktion som vi skulle vilja kunna erbjuda våra kunder.

    valen

    • Magento CE
    • PrestaShop
    • OpenCart
    • TomatoCart

    Hosting
    Jag har sedan tidigare en VPS på Surftown som jag bara använder för hobby verksamhet, och som jag skulle kunna rensa ut och använda för webbutiken. Så detta har ingen vikt på mitt val av plattform.

    Magento CE
    Anses vara något av Besten bland dessa fyra plattformar. Nackdelen är att den kan vara något överdimentionerad för det vi behöver den till. Å andra sidan så har den goda funktioner när det gäller Ebay (addon), vilket dom andra verkar sakna. Min partner är ingen programmerare/IT Guru, men kan nog lära sig att hantera Magento. (jag får väll begrännsa hans rättigheter lite bara).

    Prestashop
    Verkar klicka alla boxar när det gäller våra krav, men saknar koppling till Ebay (finns en fransk addon). Lagom plattform med möjligheter att expandera. Finns modul för koppling med SugarCRM om vi så skulle önska i framtiden (addon). Enkel och lätt backoffice. Tyvärr så verkar themes tendera att vara lite tråkiga, och jag kommer inte ha tid att utveckla ett nytt från grunden.

    OpenCart
    känns som den saknar lite funktioner, men jag kan inte riktigt sätta fingret på något. Admindelen är inte lika bra som Prestashop, det märks att dom har kollat på Magento.

    TomatoCart
    Odd man out… Deras backend måste vara den mest överambitiösa jag har sett. Dom har designat det som ett operativsystem a la windows/linux KDE. Var svårt att hitta saker, kändes mer som en gimmik grej.

    Resultat
    Känns som att valet står mellan Prestashop och Magento CE. Min favorit var PrestaShop, men upptäckten av Ebay funktionerna i Magento har gett mig en tankeställare. Och nyheten om att Ebay kommer att köpa Magento, gör att det känns som att den funktionen bara kommer att bli bättre.

    Det slutgiltiga valet får vänta tills jag har snackat med min partner(s) om detta. Undertiden så skulle jag vilja höra vad ni tycker.

    (PS. Jag sysslar med webbdesign som hobby och har inga problem med HTML/CSS, samt klarar av enklare PHP. DS.)

    #123576
    Parvelito
    Deltagare

    @Evanion 20503 wrote:

    VPS på Surftown

    Jag skulle nog ändå fundera lite över om det där kan ge dig rätt prestanda. Surftown är ju inte precis kända för att ligga i framkant vad gäller prestanda. Sega shoppar med långa laddningstider är inte roligt.

    I övrigt så fungerar alla de alternativ du listar för att bedriva E-handel, och skall du köra via Ebay är det klart intressant att testa Magentos koppling dit och vad den sparar i tid åt dig.

    #123582
    Evanion
    Deltagare

    Jag har aldrig haft problem med Surftown, tycker dom levererar bra. Annat är det med Crystone, som jag hade en massa strul med, och sega system.

    #123592
    Lufox
    Deltagare

    Röstar på Prestashop.
    Det är enkelt att skapa och ändra i temat.
    Absolut inte svårt att skapa temor som inte ser ut som standardtemat.

    Deras senaste version har en ebay module med gratis.
    Osäker vad för slags kopplingsfunktioner den har.

    #123645
    Evanion
    Deltagare

    Ja, men den modulen funkar bara på ebay.fr (franska ebay).

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.