Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel att välja färglaserskrivare

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 17 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #95007
    Seke
    Deltagare

    Vi måste köpa en ny färglaser eftersom vår gamla arbetshäst (Kyocera FS-C5015N) verkar ha tackat för sig.

    Viktigt för oss är driftsäkerhet och driftekonomi. Vi skriver ut allt möjligt på färglaser – etiketter att sätta på varor, prislistor, informationsblad till kunder, allmänna utskrifter av pdf och webbsidor – så den behöver klara etikettark och vi vill gärna ha duplex. Och nätverksanslutning.

    Jag har sökt lite på Prisjakt, Alatest och CNET, och några kandidater jag hittat är HP LaserJet CP2025DN och Xerox Phaser 6280DN. Men HP-skrivaren sägs vara dyr i toner, och Xeroxen verkar vara svår att få tag på toner till.

    Är det någon som har tips?

    #114997
    Richie72
    Deltagare

    Jag skrev extremt mycket sidor för några år sedan med ett annat bolag. Då köpte jag en oki c5250 som fungerat extremt bra. Enda nackdelen är det höga volymen vid utskrift (den låter väldigt mycket). Har du kollat något på OKI?

    Annars tycker jag att idg brukar ha bra tester: 20 färglaserskrivare för mindre företag – IDG.se

    #114999
    Rikard
    Deltagare

    Båda dessa skrivare du funderar på är ganska dyra i utskrift. Det går att ge tips om du vet hur många sidor per månad ni printar i s/v respektive färg. Det känns inte optimalt att köpa en skrivare där varje färgsida kostar dryga kronan att skriva ut om ni skriver ut mer än 1500 sidor/månad vilket ni säkert gör?

    #115002
    Richie72
    Deltagare

    Rikard – vilken svartvit laser anser du vara bäst om man vill ha en låg kostnad per utskrift?

    #115018
    matthias
    Deltagare

    Seke – Har du kikat på Brother HL-4150?
    En skrivare med färg, duplex och nätverk. Köper du då den större varianten av toner till den så ligger de runt 1200-1300:- per färg och den svarta inte mer än 700-800:-.

    Richie72 – Jag passar på att tipsa dig om en skrivare med låga kostnader per utskrift.
    Kika på en Samsung Ml-1915 där kan du köpa toner för under 800:- och då är det den större varianten med 2500sidor.

    Ha en bra dag!

    #115021
    Rikard
    Deltagare

    Samsung ML-1910/1915 mfl är inget dumt alternativ om du ser till utskriftskostnaden. Du kan på tonerkassetterna se pris per utskrift på vår hemsida. För toner till ML-1910 kan du exempelvis se att priset ligger runt 24 öre/sida + moms.

    Det är supersvårt att ge specifika tips på skrivare eftersom det hänger ihop med hur mycket du skriver ut och vad. Om det får låta om skrivaren och om snabbhet är viktigt etc.

    Om du inte har ett supernice kontorslandskap med senaste espressomaskinen och B&O-tvn på kontorsväggen så är det alltid bättre (billigare) att köpa en begagnad HP laserskrivare. De går som tåget, väldigt få reklamationer och de är framför allt jädrans billiga i utskrift. HP LaserJet 1320/M3035/4100/4150/4200 mfl. Kolla blocket, konkurssidor, här på forumet.

    Du kan med en äldre HP LaserJet komma ner till 5 öre per utskrift och inköpspris på skrivaren runt en 500 kr kanske. Det skulle jag säga är ett bra köp!

    #115232
    Seke
    Deltagare

    Richie72 – Vi har haft OKI (Okipage 20n) tidigare och var nöjda med den i ett antal år. När vi gick över till färglaser satsade vi på Kyocera istället, mycket för att den var erkänt billig per utskriftssida.

    Rikard – vi skriver hyfsat mycket men jag kan inte kolla nu exakt hur mycket (den primära laserskrivaren har lagt av). Vi har visserligen en OK espressomaskin men ingen B&O TV, och vi bryr oss inte om det är några repor på skrivaren, bara den är säker och ekonomisk i drift. Begagnad är helt OK, bara det går att få tag på toner och annat man behöver. Har du någon sådan att sälja så hör av dig med PM.

    #115321
    Seke
    Deltagare

    Jag har börjat tänka om och lutar nu åt att köpa en “svart/vit” laserskrivare för att lösa den akuta situationen. För en stor del av utskrifterna behövs inte färg, och när det behövs kan vi hanka oss fram med vår gamla multifunktionsskrivare, HP Color LaserJet 2820 (fast den är grymt långsam). Det kanske går att få ordning på Kyoceran igen. Och det är bra att ha flera skrivare – dels är de bra på olika saker, dels sitter man inte lika djupt i sjön när en skrivare krånglar.

    Så jag tar tacksamt emot tips om en snabb och driftekonomisk svart laserskrivare. Begagnad eller ny spelar ingen roll. Enligt vanligtvis välunderrättade källor här på forumet (Lastbryggan, Kodmyran, Parvelito m fl) ska HP vara bra, t ex modellen LaserJet P2055DN.

    Så den är min förstakandidat just nu. Givetvis köper jag sedan toner från Rikard på Tonerlagret…tonern verkar ligga på 24 öre per sida, precis som till Samsungskrivaren som nämndes tidigare i tråden.

    Hur långt ner kan man komma i tonerkostnad om man går upp i inköpspris på skrivaren?

    [Förresten, varför säger man “svart/vit” skrivare när den bara skriver svart? Jag har i alla fall aldrig köpt någon vit toner… ;) ]

    #115322
    Parvelito
    Deltagare

    Jag köpte en begagnad 1320n av Rikard, och med pirattoner till den så ligger tonerkostnaden på runt 11öre/sida. Det är en sparbössa :-)

    #115335
    Rikard
    Deltagare

    Med P2055 kan du komma ner till 14 öre/utskrift om du kör kompatibla toner (nu är kruxet att kompatibel toner till P2055 är lite komplicerad fortfarande, vi jagar leverantörerna för att få bort barnsjukdomar så snart som möjligt). Till våren lär finnas fullgoda alternativ även till till HP P2055.

    Vi kommer att införa 2-pack på alla kompatibla s/v lasertoner inom kort och då kommer man komma ner ytterligare cirka 10%

    Det är bra med flera skrivare för redundans, er 2820 ska du inte heller ha för stor tilltro till, karusellen i den kan balla ur när som helst (beklagar men det är den krassa verkligheten).

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 17 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.