Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Avancerat Affärssystem

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #100351
    donkeypunch
    Deltagare

    Goddag,

    Idag använder vi Specter men då detta är långt ifrån optimalt för E-handel funderar jag över vilka av er som använder ett mer avancerat system. Då tänker jag framförallt på de lite större butikerna som har behov av att ta ut mer detaljerade rapporter.

    Jag kan tänka mig att man som större ehandlare vill kunna ta ut rapporter för tillexempel omsättningshastighet per artikel, marginal per artikel över en viss period, försäljning per varugrupp m.m. Vilket affärssystem är lämpligt för detta?

    #165735
    danielandersson
    Deltagare

    Om man bara har ehandel så finns det många som skulle argumentera för att den statistiken bör finnas i ehandelsplattformen.

    Det ingick inte i den vi hade, men skrev enkelt ihop egen statistik (då butiken hostades på vår burk vilket gav oss full tillgång till databasen).

    #165739
    Fruktsam
    Deltagare

    Vet inte vad ni kör för ehandelssystem, men kanske det finns ett färdigt tillägg till ert system?

    #165747
    donkeypunch
    Deltagare

    Vi kör textalk och så vitt jag vet finns det tyvärr inte.

    Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2

    #165789
    donkeypunch
    Deltagare

    Någon av er större som har någon input? Roliga prylar? Partykungen? Parvelito?

    Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2

    #165790
    Qarillion
    Deltagare

    Tror att många som har det du söker är bra på att koda själva och helt sonika kan göra egna moduler och tillägg så som dom vill ha det.

    “Vi” som inte kan ett jota om att koda och sådant för helt enkelt nöja oss med att inte ha samma funktioner eller betala en redig slant för att få det :)

    Vi får rätt många inleveranser och hade ett kraftigt behov av att kunna se vilken lagerplats en produkt skall in på utan att behöva gå in på den hela tiden. Så därför fick vi helt enkelt betala Specter nästan 10tkr för att få så att det kom ut på inleveransen vi skriver ut direkt. Alltid lite surt när resterande kunder som har Specter får det gratis sedan :)

    Precis som ovan går det till, om man inte kan själv :)

    #165791
    Parvelito
    Deltagare

    Det finns en rad större affärssystem som klarar av detta, men kostnaden för dess licenser och för utvecklingen av det du vill ha (alla större affärssystem är i princip bara en motor med tomt skal där det mesta måste anpassas) kostar kanske en kvarts miljon för att komma igång, och sedan årliga kostnader på 50-100kkr.

    Eftersom man som Ehandlare är mest intresserad av själva webshopen är det få som använder det här. Dessutom har de varit sällsynt usla på just ehandel under många år, och först på senare tid börjat förstå vad som krävs. (Däremot är de helt fantastiska på att hålla ordning på materialflöden i tillverkningsindustrier, ha koll på alla anställdas tidsrapportering, avskrivningar på massor av olika inventarier och maskiner, periodiseringar, olika valutakurser etc).

    De stora systemen är i mina ögon mest till för företag med runt 50 anställda och uppåt, med i alla fall hundra miljoner i omsättning (om man är konsultföretag). Så mitt råd är att du försöker samla dina data och bygga något själv med hjälp av SQL eller Excel. Kan du inte själv, så leta reda på någon som kan hjälpa dig. Kanske kan Textalk och Specter ger en offert på vad det skulle kosta att utveckla det du vill ha.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.