Plus Forum E-handelsforumet Ekonomi & Företagande Avsluta enskild firma med lager

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #189710
  Bell Bell
  Deltagare

  Jag har gjort lite sökningar här men vet inte ifall jag hittar relevant information. Jag är helt ny här på forumet så jag ber om ursäkt på förhand om jag inte har lätt för att hitta.
  Jo, för ett par månader sedan startade jag en skild firma för att sälja pysselsaker. Jag köpte in ett mindre lager på ca 20.000kr. Dumt nog, nu i efterhand, känner jag att jag har tagit mig vatten över huvudet och vill inte fortsätta med firman.
  Hur gör jag nu? Jag har varit på både verksamt och skatteverkets hemsida men är inte alls hajj på vad jag bör göra med mitt lilla lager? Mycket är ifrån kina, och är en av orsakerna till varför jag vill lägga ner det hela. Säljarna där vägrar ju ange rätt summa på sina paket, så jag har ju inte rätt underlag för mina produkter.

  #189711
  Bell Bell
  Deltagare

  Enskild firma ska det så. Inte en skild firma.

  #189712
  Bell Bell
  Deltagare

  Förtydligande: jag har alltså aldrig sålt en produkt. Utan vill avsluta utan att ha sålt något. Har bara köpt in och tänkt sälja.

  #189795
  TheSpade888
  Deltagare

  Hej,
  Det är ju så att du med enskild firma inte skiljer på din privata ekonomi och firmans bokföringsmässigt/skattemässigt. Du får skatta för allt ditt överskott som inkomst av tjänst.
  Jag vågar påstå att du inte behöver göra speciellt mycket alls och OM du lyckas sälja ditt lager så kommer det beloppet inte vara mer än att det kan anses som inkomst från bisyssla vilken då också skall kvittas mot inköpskostnader. Hur som helst så blir det mer en fråga för dig i din deklaration där du möjligen kan göra vissa förlustrelaterade avdrag. Men det finns det folk som är bättre skickade att redogöra för än lilla jag…
  Du kan förstås avregistrera firman för att slippa göra bokslut varje år även om de i princip ser likadana ut för en vilande verksamhet år från år…
  Hoppas det besvarar dina funderingar någotsånär…

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.