Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Baka in blogg i befintlig site

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 11 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #95757
    Anmel
    Deltagare

    Hejsan

    Jag letar i djungeln utav bloggmjukvara efter en blogg att införliva i min existerande site. Jag vill inte ha en bloggmjukvara som mer eller mindre kräver att hela siten byggs utifrån denna, utan smidigt baka in bloggen i den nuvarande strukturen. Men det är som sagt en oöverskådelig djungel.

    Är det någon som har ett tips på ett bra system? Krav är att det ska vara PHP-baserat. Gärna även xml-baserad annars mySQL.

    Simpans blogg – Simpans blyfria fiskedrag ser ni vart jag vill att bloggandet ska ske.

    #120690
    bloggus
    Deltagare

    Ett svar och flera behövs knappast: WordPress

    #120691
    Anmel
    Deltagare

    Wordpress är precis det jag inte kan använda mig av. WP kräver(om man inte ska hacka det sönder och samman) att det är on-top.

    #120692
    bloggus
    Deltagare

    att det är on-top

    Varför det? Med lite finurlighet behöver du inte hacka något alls. Allt runt om kan du bara importera in som HTML i header- och footer-filerna och så får du dina bloggartiklar i huvudförnstret. Du kan göra det mesta i mallfilerna.

    Din sida är ju hur enkel som helst i uppbyggnaden. Att bygga in wordpress är en baggis. Känns som dina kunskaper inom WP sätter gränsen här och du söker efter en mer avancerad lösning än vad du behöver.

    #120694
    precis en san
    Deltagare

    Har min blogg på min webshop och det är WordPress!

    #120872
    Anmel
    Deltagare

    Det är en trevlig hemsida du har precis en sån, men när det kommer till bloggen är det precis en sån jag inte är ute efter. Din bloggflik känns klart separerad från de andra flikarna. Faktum är att jag inte via menyn ens kommer tillbaka till butiken din.

    Bloggus, självklart är det mina bristande kunskaper inom WP som sätter gränsen. WP-hackande tillhör väl inte direkt allmänbildningen. Hur som helst så väljer jag att i nuläget lyssna på de röster i WP-forum som enhälligt säger att det är en dålig idé.

    Jag undrade alltså om ni kände till någon bloggmjukvara som är byggd för att implementeras i befintlig site. Inget annat. Men tack för svaren i alla fall.

    #120876
    bloggus
    Deltagare

    Ja, då har du fått fel information helt och hållet. Det du vill uppnå gör du lätt med att redigera mallen på ett smart sätt, dvs. header.php och footer.php i din WP-mall. Detta är inte något “WP-hackande” och du rör inte en enda fil som hör till kärnan av WP.

    Jag undrade alltså om ni kände till någon bloggmjukvara som är byggd för att implementeras i befintlig site. Inget annat.

    Du fick just ett sådant svar, men verkar inte som du lyssnar :( Jag kommer inte skriva mer i denna tråd eftersom du verkar ha fått fel information och inte ens tänkt på det jag skrivit, men lycka till.

    Jag tror knappast att du hittar en lättare lösning.

    #120967
    Mony
    Deltagare

    Jag har min blog i DNN. Importerade bara modulen och så hepp, hamnade den under min shop.

    Är det något liknande den du menar?

    edit. Klicka på blog 2 i min signatur :)

    #121236
    Anmel
    Deltagare

    Precis så vill jag att det ska se ut Mony. Fast min sida bygger inte på något CMS.

    Men jag gör ett försök på WP. Bara två saker kvar att göra. Få till CSS’en vilken blir helt ändrad(Varför kunde inte WP använda class direkt på alla element som ska stylas!?) och reda ut .htaccess-konflikterna som uppstår(Vilket är ungefär lika lätt som att lära sig grekiska).

    #121263
    Mortfiles
    Deltagare

    Om jag får råda så tar du hjälp av någon som kan WordPress så kan du få hela webbplatsen hanterad från samma kontrollpanel. Det är inte speciellt svårt att bygga om din webbplats precis som den ser ut och behålla webshopsfunktionen som ser ut att vara javascript/php baserad?

    Med Custom post types kan du till exempel ha en post typ som heter produkter, vilket då gör att varje post blir en produkt. Det gör det enkelt att lägga till, ta bort eller ändra varje produkt enskilt. Som exempel gjorde jag Tolfesbo’s kollektion i WordPress: Kollektion | Tolfesbo.com

    Wordpress kan ge betydligt mer än bara vara en blogg, men du kan självklart använda den bara till bloggning också problem :)

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 11 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.