Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Bara "starta" EF under sjukdom

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #102574
    Johan76
    Deltagare

    Hej, jag har en fråga om att registrera enskild firma.

    Jag är anställd till 100% i hos ett företag, men tänkte registrera ett eget litet företag vid sidan av för att min hobby börjar öka i omfattning.

    Nu blev det så att jag blev sjukskriven på heltid igår, och kommer inte att orka varken jobba eller driva min sidoverksamhet på några veckor.

    Jag undrar om det är ok att trycka på “registrera firma” knappen och låta det ärendet ha sin gång hos skatteverket (med FA-skatt, momsregistrering mm) under tiden jag är sjukskriven så att firman är “klar” att använda när jag är frisk igen?

    Sticker det i ögonen på försäkringskassan kanske – vilket jag mycket väl skulle kunna tänka mig att det gör. Finns alldeles för många fuskare i vår värld.

    Tillägg – Jag har ställt frågan till FK, men inte fått något svar ännu.

    mvh
    Johan

    #177844
    Dan
    Deltagare

    Det tar typ en vecka att starta en EF, så ser inte vitsen med att starta den nu. Och ja det kan ställa till det med FK garanterat. Om inte i praktiken så åtminstone onödig pappersexercis.

    #177845
    Johan76
    Deltagare

    Det tar alltså inte längre tid än så att starta en EF? Isåfall släpper jag det helt och satsar på att bli frisk istället. Tack för svaret.

    (Anledningen är att jag skulle vilja lägga ut hemsidan för att göra reklam för min firma, det sköter sig ju självt och kräver inget av mig. Men det kanske jag kan göra ändå utan att ha företaget registrerat?)

    #177846
    Katrin Lundgren
    Deltagare

    Det är väl ingen idé att göra reklam för firman om du inte kan jobba i den? Avvakta och regga när du är frisk igen. Krya på dig!

    #177847
    Johan76
    Deltagare

    Du har rätt Kodmyran. Tack det ska jag göra :)

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.