Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Bedrägeriförsök om och om igen…

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #100177
    Qarillion
    Deltagare

    Halloj.

    Någon mer än jag som har “mycket” konstiga ordrar ifrån Stockholmstrakterna dom senaste veckorna?

    Vi har nu 5st större ordrar som vi ej levererat då det verkar vara mycket identitetsstölder just runt ett visst postnummer i Stockholm nu. Vi har ringt och pratat med två av dom som blivit kapade och dessa har ju självklart varit väldigt tacksamma, men hur skall man hantera problemet?

    Ett bank-id för fakturor på nätet vore ju inte helt dumt så att dessa lurendrejare inte kan hålla på så här. Vi har ju polisanmält och sådant tidigare men nu börjar jag tröttna på att det inte händer något ändå.

    Efter mångra år i e-handels branschen så har man ju lärt sig att hitta dessa ordrarna, men det är lik förbannat ett problem då det är väldigt svårt att stoppa precis allt.

    Har man Svea/Klarna och man får ordrar som är större än normalt och även kanske osammanhängande så bör man nog hajja till och ta en extra koll. Det är ju alltid kontantkortsnummer på dom.

    Den vi ringde upp för ett tag sedan visste faktiskt sin adress efter många om och men, men inte namnet han hade beställt varorna i. Samtalet bröts och när vi ringde upp igen så visste han vad han hette igen :)

    #164625
    Runns.se
    Deltagare

    Surt med skojare… Vi har mer problem med att folk handlar på postförskott och inte hämtar ut och sedan inte vet något om någon order fast mail stämmer, är det för mycket jobb att höra av sig om man inte ska ha sin order?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.