Plus Forum E-handelsforumet Betalsystem Behöver hjälp med betalningsalternativ o frakt

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #99026
    Sonny
    Deltagare

    Hejsan alla e-handlare!
    Kort om mig : Är helt ny i branschen men har utvecklat en super bra och snygg webshop med hjälp utav en färdig lösning där man sköter inställningar och design och layout. Jag har bra produkter och bra leverantörer utav de jag skall sälja, Men då jag håller på att söka ett “starta eget bidrag” behöver jag yttligare kunskaper och infomation både för egen vinst och för min “mall för affärsplan” jag håller på att fylla i.

    Om mina produkter : produkt priserna är på mindre summor, mellan 30-150:- per produkt, vad det är för typ utav produkter förblir en affärshemlighet tills jag startat.

    Frågor till erfarna e-handlare:
    Fråga om frakt,
    1) Hade tänkt ta frakt avgift på 29:- oavsett antal artiklar och fri frakt över 200:- , är detta rimligt? då dom flesta produkter kommer väga under 100gram och skickas som brev som kostar 13:- att skicka, Jag tycker själv det känns som en rimlig summa och för att få lite plåster på såren för dom mindre beställningarna ska göra sig värda mödan och besväret.

    Frågor om betalningsalternativ,
    Jag antar att detta är den vanligaste förekommande frågan på sajten, men vill ha tips och idér hur jag skall utföra detta, särskilt då jag måste ta upp detta i budgeteringen för min affärsplan.
    När jag själv handlar på andra sajter föredrar jag själv att betala med VISA/Mastercard alt Klarna faktura, därav är dessa två viktiga att få mer infomation om. Och eftersom mina artiklar handlar om mindre summor med många köp så vore det fördelaktigt utan en fast transaktion avgift och istället nån % per köp ? Så mina frågor är :

    2) Bör jag kontakta DIBS för kortbetalnings alternativ ? Vet någon vad detta kostar ? går det att förhandla om priser när man är grön på marknaden och har en väldigt tight budget att gå efter ? hade tänkt använda mig utav handelsbanken för att sedan ta emot mina betalningar, tar dessa avgift för de? eller kontrakt? vart inte på banken i Ystad och dom pratade om att dom behövde hålla pengarna till kunden fått sin produkt, är detta krav eller bara en luring för dom skall ha del utav kakan? och får jag kortbetalning och direkt betalning via internetbank med detta alternativ?

    3) Vad kostar Klarna faktura? är det fasta avgifter eller % per köp ? eller endast en fast kostnad för fakturan som kunden betalar? Och vad kostar detta kunden? hur får jag mina utbetalningar ? och vad gäller händer om kunden använder sig utav sin ångerrätt / öppetköp ? går det att förhandla med klarna ?

    4) Klarna konto, Är detta ett bra alternativ för såhär pass billiga produkter? återigen vad kostar detta och hur funkar det? förhandlingsbart?

    5) vad gäller generellt med Klarna ? jag har sett hemsidor som har klarna konto och det står “delbetala från” när man går in på produkterna, är detta är krav som klarna har att det skall synas ? eller man har sin egna fria vilja? , jag har även hört att när man använder sig utav Klarna faktura skall detta vara de alternativet som är markerat när kunden går till kassan, stämmer detta ? ge mig kort med stark information !

    6) om jag erbjuder postförskott, och kunden inte löser ut sitt köp, har jag rätt att skicka en egen faktura för “olöst paket på 300:-” till kunden trots jag har avtal med klarna? eller sker alla faktureringar med dom ?

    7) payson & paypal? vad skiljer dessa gossar åt? är det värt att ha med på sin webshop? priser ? kontrakt ? avgifter? vad gäller generellt och vad bör jag tänka på ?

    Jag hoppas på att jag får bra svar ifrån oberoende experter, jag vet det är mycket men allt är jätte viktigt för mig i min budgetering i min mall för affärsplan, har ni andra smarta idér och förslag är det varmt välkommet då, och har jag missuppfattat nått ovan så rätta mig gärna så jag lär mig hur allting fungerar. Tack på förhand ! // Sonny K

    #154373
    Parvelito
    Deltagare

    1: Låter OK
    2, 3 & 4: Kika lite på Klarna Checkout, allt i ett (kort, direktbetalning, faktura, konto, delbetalning).
    5 – 6: Prata med Klarna om dessa frågor
    7: Både Payson och Paypal är himmelskt enkla att ha att göra med, men smådyrt i längden.

    #154374
    Sonny
    Deltagare

    Tack för svar Parvelito! jag får titta närmare på Klarna checkout , det lät som något utav intresse.. Jag ser att du använder dig utav DIBS, kan du berätta om din erfarenhet med dom och om priser ? Är dom förhandlingsbara och tillmötesgående tex ?

    #154377
    Parvelito
    Deltagare

    Dibs använder jag idag, och det är inget fel på dem om man undantar en rad störningsmeddelanden varje månad och priser som inte jag rått på att röra i alla fall. Jag är på väg över till Klarna Checkout.

    #154380
    Sonny
    Deltagare

    okej det låter bra! Ja jag tittade också på Klarna checkout, är det en helhets lösning då? Som även den erbjuder Visa/Mastercard exempel ? Så att man helt enkelt slipper avtal med DIBS och exempel handelsbanken ? MVH Sonny

    #154382
    Parvelito
    Deltagare

    Klarna Checkout är en helhetslösning, och du behöver inte en massa separata avtal med olika aktörer.

    #154391
    Sonny
    Deltagare

    Låter helt underbart ! Har signat upp mig så jag får reda på kostnaderna med mera nu ! :)

    #154568
    wtorsler
    Medlem

    På din fråga om Payson kontra PayPal kan jag svara som så att PayPal är mer ett intrernationellt betalningsalternativ och har större bredd på sin kundbas än vad kanske Payson har. Ska du sälja utomlands eller i alla fall erbjuda utomlands besökare möjligheten att kunna köpa något så är PayPal ett bättre betalningsalternativ.

    Jag har skickat ett PM med mer info :) .

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.