Plus Forum E-handelsforumet Marknadsföring Behövs en Adwords-konsult?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #95683
    Tomask
    Medlem

    Long time reader first time poster som det sägs, har en liten fråga til er som driver E-butiker där jag skulle uppskatta era åsikter.

    Jag har jobbat för egen räkning inom affiliates i några år och känner att jag vill göra något nytt, jag har endast använt Adwords/Facebook för mina kampanjer och med åren har jag lärt mig hur man ROI/konvertering på bästa möjliga vis.

    Så jag funderar på att driva eget som PPC-konsult, och nu försöker jag höra mig för hur efterfrågan ser ut och om en sådan konsult behövs.

    Så jag vill gärna höra vad ni tycker om själva idéen?

    Tack på förhand

    #120057
    Parvelito
    Deltagare

    Om du kan ge ett erbjudande som ger en Adwords-annonsör väsentligt och mätbart bättre resultat i förhållande till vad du kostar, så finns det en marknad.

    De du söker är förmodligen de med rätt många hundratusen kronor i årliga Adwordskostnader, och frågan är om du är så mycket bättre än den kunskap de själva och deras reklambyråer besitter? Kanske skall du istället söka samarbete med reklambyråer och sälja dina tjänster som underkonsult där, om du nu är ett snille på sånt här.

    Jag har svårt att tro att någon med en Adwordskostnad på 50-100kkr/år har råd att anlita dig för särskilt många kronor, men det finns ju alltid möjlighet att sälja endagskurser med typ 4-6 deltagare som betalar några tusenlappar per skaft för att få ta del av din visdom och en bra dokumentation om hur de skall jobba.

    #120070
    Zabler
    Deltagare

    Vi använder oss av en PPC-konsult och jag tycker det är 100% värt det.
    Har helt enkelt givit honom ett måltal på hur mycket en konvertering får kosta och sen sagt att vi vill ha så mycket trafik som möjligt.

    Han vänder och vrider på våra kampanjer varje vecka för att kräma ur mesta ur dem.
    Jag rapporterar bara till honom nya varumärken, produkterna letar han upp själv på vår sida.

    Han har gett oss högre konvertering och lägre klickkostnad sen han tog över det ifrån mig, det courtaget han tar ut för det är försummbart anser jag.

    Så visst fasen finns det en marknad.

    #120074
    Richie72
    Deltagare

    Jag tror att det finns ett stort värde för mindre e-handlare om du kan sköta facebook kampanjer och fan-sidor (eller vad det nu kallas). Jag skulle också gärna ha någon som såg över våra ad-words annonser.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.