Plus Forum E-handelsforumet Betalsystem Berätta om er betalväxel!

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #94089
    Dan
    Deltagare

    Jag funderar på att byta betalväxel… vilken ska jag ha? Vilka är era erfarenheter. Primärt vill jag ha någon seriös som är lyhörd och inte småskojare. Men jag vill å andra sidan inte ha ett jättebolag som är för upptagna med sin egen overhead för att ge kunderna support.

    Sedan så ska integrationen vara ganska lätt och snygg. Vad säger ni, vem är bäst?

    #107337
    GregerA
    Deltagare

    Jag håller precis på att implementera Auriga. Det är inga svårigheter. Se bara till att få callback-funktionen upplagd så att transaktionerna inte “försvinner” om kunden stänger browsern.

    Skall du lägga på direktbanker så är det bara några parametrar som skall ändras i samma anrop.

    Förhoppningsvis blir jag klar under veckan.

    DIBS har jag också tittat på, och den skall inte heller vara något konstigt att implementera. Inte heller Payex – men de lämnar bara ut API mot NDA.

    Nu pratar jag om hostade lösningar – men något annat är väl knappast att tänka på ;)

    Med inlösen via Svensk Handels PBS-avtal så får man en väldigt bra kostnadsbild, typ 3-4:- per transaktion totalt samt 1.2% tillägg för kreditkort, så vid normal fördelning (70/30) mellan bank- o kreditkort så får jag ungefär 3:50 + 0.4% (inkluderar PSP, inlösen och ev månadsavgift – räknat på 500 transaktioner per månad).

    #107338
    Parvelito
    Deltagare

    Jag har DIBS (tillsammans med Babs som kortinlösare). Fungerade jättebra att få hjälp av dem att komma igång, och sedan dess har jag inte behövt kontakta dem. Kunderna betalar, pengarna kommer in på kontot.

    En gång har jag behövt logga in och kika lite i deras användargränssnitt när de skickade ett mail om en betalning som de ansåg vara suspekt. (Kunden hade handlat för hela 37kr, och det visade sig att kunden sett en siffra fel på sitt kort och försökt några gånger med fel nummer, innan han kom på vad som var fel).

    #107428
    MnM
    Deltagare

    funderar också på att skaffa en bra betalväxel, men om man kollar på ex. DIBS så är det ganska saftiga kostnader för att komma igång och månadsavgift. Ligger alla aktörer på liknande summor? Finns det billigare som är seriösa eller är det så att de företagen helt enkelt är sämre?

    #107431
    GregerA
    Deltagare

    Det beror nog lite på vilken volym du redan har på dina korttransaktioner.

    Kommer du som helt ny utan dokumenterad historik vet nog alla leverantörer erfarenhetsmässigt att det brukar ta tid innan du får upp en hyfsad volym. De har ju lite kostnader för upplägget och ev support du kan behöva.

    När jag nu frågat runt så har i princip alla reducerat upplägget, månadsavgiften samt transaktionsavgiften jämfört med de officiella prislistorna.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.