Plus Forum E-handelsforumet Logistik Beställningsvaror i plocklistan (Specter affärssystem)

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #103486
    snartehandlare
    Deltagare

    Hej
    Hur gör ni som har Specter och har beställningsvaror i ert sortiment, syns dessa i plocklistan som vanligt. Ser ni tydligt någonstans att det är en beställningsvara som har beställts så ni kan skicka iväg en beställning? Hur funkar det?

    Är helt lost.

    #181335
    Qarillion
    Deltagare

    Hej.

    Vi hade samma problem i båda specter & fortnox. Vi har ganska mycket beställningsvaror och är beroende av ett system där du kan skapa beställningar utifrån beställningsvaror och inte bara efter vad du har för beställningspunkter på en vara.

    Detta var faktiskt en av de största anledningarna till att vi var tvugna att byta, det blev för mycket arbete att leta fram om det ev. var till en kund eller om det bara var till lager. Nu kanske det är ändrat, men förr fanns det inget sätt att beställa en vara och märka upp det så att man visste att det skulle till en kund och vilken.

    #181386
    jonathanb
    Deltagare

    Vet inte om jag missförstått er problematik men vi har ett sortiment som delvis består av beställningsvaror och har en rutin i Specter för att hantera detta som vi är nöjda med. I Specter färgas leveransknappen grön, orange och röd beroende på om alla, vissa eller inga varor på ordern finns på lager. Därmed kan vi hålla koll på vilka order vi ska skriva ut för plockning och inte. Vi har satt beställningspunkt 0 på de varor som vi inte vill lagerföra. Därmed så kommer de upp i inköpsförslaget först när de har minussaldo. När de beställda varorna inlevereras så blir respektive order grön och kan plockas.

    #181400
    snartehandlare
    Deltagare

    Tack för era svar.

    @Qarillion

    Ja det är lite knepigt om man måste sköta det manuellt. Vilket system kör ni idag?


    @Jonathanb

    Det låter som en rätt bra lösning! Ska testa detta! :)

    #181404
    Qarillion
    Deltagare

    Idag kör vi med Pyramid. Där fungerar det väldigt smidigt vid just beställningar till order.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.