Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Besviken…

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 13 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #94693
    Fredde
    Deltagare

    Jag ska sälja heminredning och har under en tid letat och försökt knyta kontakt med olika tänkbara leverantörer. En leverantör som jag riktigt gärna önskade fick jag tillåtelse av i början på maj att bli återförsäljare för. Riktigt härligt!

    De skickade hem kataloger och prislista och för två veckor sedan skrev de i mail att jag kunde maila min order. Men nu när jag ska skicka in min order så får jag besked om att jag inte längre är önskvärd som återförsäljare. Är inte det lite konstigt?

    Dessutom svarar de knappt och ger ingen förklaring till varför.
    Snacka om oseriöst företag! Usch vad arg man är! 😡

    #112251
    fotofyndet
    Deltagare

    Riktigt tråkigt. Jag tycker att du ska ringa och fråga vad som har hänt under den korta tid som gått sedan de skickade kataloger.

    Jag bråkade länge med en stor aktör i databranschen innan jag fick bli återförsäljare åt dem, men till slut gick det vägen.

    #112253
    Croona
    Deltagare

    Gör klart att du tänker hålla dig till deras rek. utpris. Samt att du även planerar att öppna en “riktig” butik där du vill sälja deras grejer. Be om att få prata med deras försäljningschef angående detta, och ja, ring honom, maila inte…

    #112255
    Fredde
    Deltagare

    Det är försäljningschefen som jag har pratat med. Och hennes högre chef för företaget har svarat att han förlitar sig helt på hennes arbetssätt eller något liknande.

    Jag kanske borde ringa istället men det känns lite smått pinsamt nu när man mailat några mail man inte har fått svar på ännu efter beskedet om att jag inte längre fick vara återförsäljare.

    Jag förstår inte riktigt, vill inte tillverkare/grossister sälja och få ut sina produkter på marknaden?

    #112256
    Nicklas
    Deltagare

    Tyvär så är det något du får vänja dig vid att bli avvisad av leverantörer, de kan lämna massa konstiga förklaringat till varför men oftast så är det någon på din ort som redan säljer produkterna eller så är kravet en fysisk butik.

    #112257
    Richie72
    Deltagare

    Förhoppningsvis har din tänkta (avhoppade) leverantör en mer hungrig konkurrent med liknande produkter som är intresserade av fler ÅF. Jag har fått några nej från leverantörer och den största leverantören jag har är ganska nonchalant eftersom jag är en liten ÅF. Men det går ändå, de mindre leverantörerna är enligt min uppfattning ofta väldigt intresserade och mer villiga att hjälpa till på annat sätt också. Det är bara att jobba vidare och inte ge upp.

    #112259
    Fredde
    Deltagare

    @Nicklas 7748 wrote:

    Tyvär så är det något du får vänja dig vid att bli avvisad av leverantörer, de kan lämna massa konstiga förklaringat till varför men oftast så är det någon på din ort som redan säljer produkterna eller så är kravet en fysisk butik.

    Jo, men att bli avvisad har jag börjat att bli van med. Det är allt från som ni säger att man måste ha en fysisk butik också till att de tycker sig ha för många leverantörer osv.

    Men just på det här sättet att först bli lovad, de gör kreditupplysning och säger att jag blir godkänd, skickar kataloger och prislistor och svarar i mail att de ser fram emot sammarbetet osv. för att sedan nu helt plötsligt när jag ska lägga min första order kläcka ur sig att jag inte längre är önskvärd. Man frågar ju sig varför? Och det verkar inte vilja ge någon förklaring heller. Jag har inte ställt några krav alls. Jag tänkte t.o.m. köpa in för mer än dubbelt som var minimigränsen fö första ordern.

    Okej, man kanske inte kan kräva en förklaring i normala fall, men då kunde de ha sagt nej från början isåfall.

    #112260
    Dan
    Deltagare

    När distributörer eller grossister försöker dryga sig mot mig går jag alltid över deras huvud till tillverkaren eller märket direkt.

    Berättar hur det ligger till och att jag känner mig väldigt dåligt bemött och vill köpa deras produkter men vet inte hur. Har funkat varje gång för mig och har lyckats skippa mellanhänder och efterblivna grossister flera gånger :)

    #112262
    Parvelito
    Deltagare

    Den gamla sanningen om att man måste vara två för att dansa tango gäller än idag.

    Jag har suttit ganska mycket på grossistsidan, om än i en annan bransch än heminredning, och det är inte sällan en balansgång på slak lina att försöka avgöra vad som blir bäst. Ur grossistens synvinkel så blir inte affärerna vare sig större eller mer lönsamma genom att man delar upp marknadsandelen man har på fler och fler återförsäljare. Tvärtom riskerar man priskonkurrens, sjunkande lönsamhet hos sina kunder, missnöje med att man inte tjänar pengar och till råga på allt har man mer administration att ta hand om. Om man å andra sidan missar framgångsrika och växande återförsäljare så tappar man marknadsandelar i alla fall.

    Om jag skulle ge mig på att sälja design och heminredning skulle jag definitivt blicka utomlands för att försöka skapa ett sortiment som skiljer sig åt från det som redan åtskilliga kedjor och butiker saluför och som kunderna är lite mätta på.

    #112265
    Honken
    Deltagare

    Vi har visserligen aldrig fått ett nej från en leverantör, men de har varit dryga, nonchalanta och oservicemindiga, då har vi ställt oss frågan om vi verkligen vill samarbeta med ett sådant företag…tack men NEJ TACK.
    Är just dessa produkter verkligen så viktiga för dig. Antingen så går du som Dan säger över deras huvuden…hehehe, eller så letar du upp en ny trevlig leverantör som det känns bekvämt att samarbeta med.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 13 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.