Plus Forum E-handelsforumet Ekonomi & Företagande Betala till kund som inte vill ange kontonummer?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #103196

    Hej,

    Jag har en kund som lagt ut 28 kr för returporto av en beställning men kunden vill inte ange sitt kontonummer så att jag kan överföra pengarna till kundens bankkonto. Hon vill inte heller ha pengarna via Swish eller Paypal utan insisterar på att få en utbetalningsavi skickat med posten. Jag har sagt att vi inte skickar utbetalningsavier. Min fråga är ifall jag på något sätt är skyldig att göra detta ? Jag anser att jag gjort vad jag kan för att kunna betala tillbaka pengarna till kunden men jag vet inte om någon lagstiftning har gjort det så att jag måste betala på ett sätt som kunden accepterar…

    Mvh,
    Stephan

    #180245
    Dan
    Deltagare

    Sådana här kunder har man ju stött på några. :)

    Jag vet inte om några detaljer i lagen som kräver detta. Jag har stått på mig och förklarat att det inte är farligt att ge ut sitt bankkonto i sådana här fall. Har oftast funkat. Jag har aldrig gjort en utbetalningsavi. Då har jag istället försökt ge presentkort, skicka frimärken med posten, skicka mina egna cash/kaffekassan i ett brev eller liknande.

    Personligen hade jag sagt att företaget inte har denna tjänst eller rutin och kan ej göra det, samt erbjudit alternativ enligt ovan.

    Sen när jag haft några sådana här under ett år införde jag rutinen att aldrig be kunden lägga ut för porto om möjligt. Skicka returfrakt, förfrankerat brev med posten för returen eller se till att ha en fordran jag kunde kreditera.

    #180247

    Ok, det låter som et bra sätt att sköta det ! Tack för tipset…

    Mvh,
    Stephan

    #180315
    EkonomiLabbet
    Deltagare

    Ett argument till för att vägra skicka utbetalningskort: De flesta tar en avgift för att lösa in ett utbetalningskort. En vanlig mataffär tar – tror jag – 40 kr för att lösa in en avi. Och det är nog bara i undantagsfall banker struntar i en sådan avgift. Dans förslag verkar vettigt.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.