Plus Forum E-handelsforumet Betalsystem Betalalternativ i kassan?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #103093
    bolets
    Deltagare

    Vi säljer mestadels till företag, kommuner & föreningar. Ca 5% är privatkunder.

    Idag har vi faktura 30 dagar som vi sköter själva då många kommuner, kyrkor osv har problem när det körs genom extern aktör.

    Sen har vi kortbetalning. Men nu när vi skall byta plattform på våra shoppar funderar vi på om vi missar nått bra betalalternativ.

    Vad säger forumrävarna? Swisch, direktbetalning bank?

    #179811
    allstars
    Deltagare

    Direktbetalning är dyrt och krångligt.

    Vad har du för PSP idag? Kanske kan de erbjuda Swish i sitt system under nästa år.
    Kanske titta på hanteringen av faktura så att det går snabbt och smidigt för er?!

    #179814
    JohnL
    Deltagare

    Payson erbjuder direktbanksbetalning med Sveriges 5 största banker + dom 3 största bankerna i Finland.
    I samma avtal får man även tillgång till alla andra betalsätt; Kort, Faktura(privat&företag), mobilbetalning och delbetalning.

    Att komma igång och ta betalt tar maximalt 24h.

    Så Direktbanksbetalning behöver varken vara krångligt eller dyrt.

    #179836
    markus.jansson
    Deltagare

    @bolets 84775 wrote:

    Vi säljer mestadels till företag, kommuner & föreningar. Ca 5% är privatkunder.

    Idag har vi faktura 30 dagar som vi sköter själva då många kommuner, kyrkor osv har problem när det körs genom extern aktör.

    Sen har vi kortbetalning. Men nu när vi skall byta plattform på våra shoppar funderar vi på om vi missar nått bra betalalternativ.

    Vad säger forumrävarna? Swisch, direktbetalning bank?

    I våra e-handlares butiker är det i snitt 1-2 % av betalningarna som görs med direktbank när det gäller företag, kommuner och föreningar. Jag tror inte att det är något som skulle innebära förlorade köp om du inte har direktbank, om du erbjuder något annan kontantbetalning som t.ex. kort eller Swish istället. Men alltid bra att erbjuda, och om det inte betyder mer administration för dig eller dyrare kostnad jämfört med andra kontantbetalningar, så varför inte? Hos oss förekommer föreningar lite oftare i direktbanksköp, än företag och kommuner.

    Det är en del företag och föreningar som handlar med kort även i fall det finns gratis faktura som alternativ. Det kan bero på att vissa tycker det är enkelt att betala direkt, men en del glömmer också att kreditkort t.ex. kan ha 30 dagars betaltid och tjänster som räntefritt, köpskydd m.m.

    Många föreningar och företag har Swish redan idag. Jag tror att Swish kommer bli ett väldigt bra komplement till kort och faktura, för dem som vill betala direkt och på ett enkelt sätt. För att behöva administrera betalningarna kring det, så skulle jag vänta tills Swish API för e-handel är helt ute på marknaden. De har förenklat betalningen väldigt bra för köparen, samtidigt som det rent administrativt blir enkelt med deras logik kring återbetalningar och “avprickning”. Har du även en betaltjänst som kan erbjuda Swish i sin lösning, så blir det (som tidigare person skrev) enkelt att lägga in det tillsammans med alla andra betalningar och samla allt på ett ställe.

    Vad är det för problem ni har med kommuner, kyrkor osv. som inte kan beställa? Hos oss kan butiken välja mellan fakturaservice eller fakturaköp (factoring) och vår lösning hanterar både privatkunder och företag i en och samma. Med fakturaservice går det att ställa in filtrering på vilka typer som kan handla eller vad som gäller för vissa fakturakunder, och undvika att någon misslyckas att lägga sin beställning på faktura.

    Vi kommer integrera Swish nya API i vår Checkout så fort det släppts efter testning. Då kan du enkelt koppla på Swish tillsammans med det andra. Om du vill börja med t.ex. kort och faktura, och sedan får indikationer på att dina kunder vill kunna betala med direktbank eller delbetala, så går det att koppla på. Du väljer helt enkelt vilka du vill använda och slipper att administrera på flera håll. Du får istället in det du vill ha i en och samma lösning och administration.

    För att summera mina tips:
    – Viktigast: Kort och faktura – för alla
    – Swish: väldigt bra komplement för både privat, föreningar och företag
    – Direktbank: Bra för privat (speciellt för äldre generation som blivit vana), men även för föreningar och några företag. Däremot tror jag att Swish kommer ta över en stor andel av dessa.
    – Delbetalning: Bra för privatkunder och om du har dyrare varor.

    Andra saker som också spelar in är vilka kundtyper det är som är beställare, vilka typer av produkter du säljer och vad de kostar.
    Även ditt perspektiv: Om du helst vill få betalt direkt med kontantbetalningar (kort, bank, mobil, swish), vad du kan tänka dig att betala i transaktionsavgifter etc. Flera aktörer tar ju t.ex. procentuella avgifter rakt av även fast det är kontantbetalningar som kort, swish eller bank där pengarna dras direkt från köparen.

    Hoppas det gav några infallsvinklar som kan vara till hjälp.

    Mvh Markus
    (Product Manager på Payer)

    #179849

    I våra shoppar använder vi Payson eller DIBS där Payson är att föredra om du har en försäljning på under ca 20,000 SEK i månaden.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.