Plus Forum E-handelsforumet Betalsystem Betalning med mobilen

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 12 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #95034
    sebastianilsson
    Deltagare

    Sitter och funderar lite på det här med betalning med mobilen. Är det någon här som använt det i sin butik?
    Användes det mycket ens?
    För dyrare produkter är det ju inte så smidigt men mindre ordrar, 50-100 kronor kanske skulle fungerat.

    #115178
    Parvelito
    Deltagare

    Problemet med mobilbetalningar är att en smått osannolik andel försvinner i avgifter, eftersom någon skall stå för kreditrisken, det finns en risk med stulna telefoner etc.

    Själv ser jag inga direkta fördelar med det systemet i en traditionell webshop som säljer fysiska varor.

    #115179
    friedrich
    Deltagare

    För mikrobetalningar kan det vara ett smidigt sätt inte minst för kunden.
    Som parvelito säger verkar det vara minst sagt höga transaktionskostnader förendade med detta betalningsalternativ, men det drabbar ju handlaren.

    Blocket har ju kört mkt med sms betalningar. Vilka är de största aktörerna, ngn som vet?

    #115181
    jockesoft
    Deltagare

    Vad gäller sms betalningar så finns det ett antal, jag driver en sida som enbart drar in pengar via sms och jag använder just nu cellsynt.se, tidigare har jag använt mosms.se. Detta är troligtvis inget som jag skulle implementera i en webbshop då jag har sett vilka enorma problem detta kan ställa till med och även vilka höga avgifter som tas ut.

    T.ex om de betalar med en minderårig persons telefon, då har du i princip inga rättigheter, du kommer att förlora den tvisten oavsett vilka avtal du har skrivna.

    Jag har råkat ut för ungar som “lånat” en telefon av sin mormor och smsat av bara tusan, stölder av telefoner som de använt sig av osv.

    Ett alldeles för osäkert betalningsmedel för att jag just nu iallafall kommer att använda det i mina shoppar.

    Visst det går säkert att göra säkrare som att man kopplar ett mobilnummer som på något sätt verifieras mot kunden, frågan är bara hur man gör detta och även hur man garanterar att numret verkligen går till den kund som vill handla.

    #115185
    friedrich
    Deltagare

    samtidigt har ju blocket varit mkt framgångsrika när det gäller att erbjuda betalning med sin telefon… så det kan ju inte bara vara dåligt.

    #115187
    sebastianilsson
    Deltagare

    Hm,intressant.
    Finns helt klart en del nackdelar, frågan är om det är värt det. Får kanske bli något försök längre fram i tiden. Hade väl behövts någon applikation i telefonen där man skrev in sin kod för att kunna betala för att öka säkerheten liten.

    Såg att Payex hade någon app för iPhone, sen hittade jag denna artikeln på idg och en här om CDON som testat Klarna Mobil, så det är på rätt väg ändå.

    #115188
    jockesoft
    Deltagare

    @friedrich 11031 wrote:

    samtidigt har ju blocket varit mkt framgångsrika när det gäller att erbjuda betalning med sin telefon… så det kan ju inte bara vara dåligt.

    Visst är det så, dock så hade det varit intressant att veta hur många tvister de hamnar i och även hur de säkrar upp att telefonen är kopplad till kunden som lägger in annonsen.

    Sen är det lite skillnad för blocket, om de hamnar i tvist så plockar de bort annonsen, hur får du tillbaka dina varor om någon betalt med en stulen telefon t.ex?

    #115248
    Tigern
    Deltagare

    Lite lägligt så kör IW en artikel om detta. Läsning för den intresserade:
    Så tar du betalt med mobilen – Internetworld

    Nu tar de ju iofs inte ställning till om det är bra eller dåligt, men i alla fall…

    Själv tror jag att det i nuläget endast är aktuellt för de som hanterar microbetalningar eller att man hänger på det som en extratjänst till de som redan är kunder och bevisat att de både finns, får sina paket, återkommer som kunder och betalar varje gång…

    #115249
    jockesoft
    Deltagare

    Klarnas lösning är ju intressant men kostnaden är ju hög, dock tar den bort problemen jag skrev om ovan :)

    #115310
    friedrich
    Deltagare

    sms premium får anses rikta sig mot microbetalningar. Som CDONs vd säger i ett av de artiklar som publicerats nyligen har transaktionskostnaderna legat på för höga nivåer för att de ska kunna användas i stor skala. Han lyfter fördelen med att det är snabbt och enkelt, men det är som sagt dyrt för handlaren…

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 12 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.