Plus Forum E-handelsforumet Betalsystem Betalningstjänster…Hjäälp!

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #94348
    Caroline
    Deltagare

    Hej!

    Jag är en riktig novis på det här med e-handel men håller på att starta upp en butik som ska sälja modeaccessoarer i prisklasser mellan 200 kr och upp mot 3000-4000 kr. Vilka betaltjänster bör jag välja och vilka leverantörer? Eftersom jag är helt nystartad vill jag helst ha det som är billigast förstås och utan en massa dolda avgifter, men det känns som en djungel!

    Har tänkt mig att ha ett faktureringsalternativ och ett kortbetalningsalternativ. Men kanske kan det löna sig att skriva ut fakturorna själv till en början och ev. senare anlita Klarna eller någon annan???:confused:

    Hoppas någon har lust att ge mig råd!

    /Caroline

    #109147
    Dan
    Deltagare

    Kortbetalning kan du söka fram på http://www.ehandel.se/kortbetalning

    Standardpriserna för fakturaleverantörerna finns här Jämför factoringbolag, delbetalning, fakturalösningar och fakturaköp för e-handel

    Att hantera fakturor själv är helt klart ett alternativ, men det kan vara jobbigt att sova när man blir lurad :)… men å andra sidan kan det bli billigare i längden. Själv valde jag från början att sälja mina fakturor för att slippa ha ångest över att inte få betalt.

    #109148
    Parvelito
    Deltagare

    Ett problem med rätt många tjänster är startavgifter, månadsavgifter och bindningstider. Sedan får man lägga till fasta avgifter och en procentuell kostnad ovanpå det. Är man nystartad är det svårt att motivera en kostnad för kort + faktura på kanske 15-20.000kr första året som motsvarar väldigt många procent av din omsättning.

    För kortbetalning skulle jag kika lite på Payson, Certitrade och kanske Moneybookers som har en rätt så låg instegströskel, och när affärerna väl är igång så kan man kika på andra lösningar.

    Faktura i egen regi är inga problem om man klarar av det här med kreditupplysningar och har kapital att ligga ute med. Om du har många beställningar i storleksordningen flera tusenlappar så kan det ändå vara värt att titta lite på någon tjänst som tar hand om faktureringen åt dig. Ibland dyker det upp en del erbjudanden i stil med att man bjuder på startavgiften via olika tjänster. Kan vara värt att spana efter.

    #109150
    Katrin Lundgren
    Deltagare

    Sedan har en del e-handelssystemleverantörer också speciella avtal med bättre priser hos kort och fakturaföretag som man som kund till dem kan ta del av. Kan också vara värt att undersöka om din leverantör erbjuder något sådant.

    Att fakturera själv fungerar om man tar kreditupplysningar och man vill lägga tiden på påminnelsehantering m.m. som det innebär. Det blir troligen billigare i längden, men man tar också en större risk.

    #109151
    Caroline
    Deltagare

    Tack för alla tips! :)

    Jag har kikat lite på e-butik.se och det lutar väl åt att jag ska anlita dom. Däremot verkar de bara ha stöd för Klarna när det gäller fakturor och Auriga, Dibs och Paypal när det gäller kortbetalning.
    Är det någon som har något råd ang. dessa leverantörer så vore jag tacksam.
    Vill också gärna veta om e-butik.se är ett bra val…??

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.