Bli e-handlare

Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Bli e-handlare

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #93829

  Hej allihopa, det här blir första posten, även om jag läst runt lite innan.:)

  Har planer på att ge mig i ehandeln och har lite idéer. Jag funderar lite över vilken programlösning som skulle vara mest lämplig när man startar upp. Jag vill ju gärna ha något man kan växa i och som fungerar bra i sökmotorerna men samtidigt vill man hålla i kostnaderna.

  Jag såg att det finns ett par gratisvarianter i cpanel. Har ni några erfarenheter av dem och vilken skulle ni i så fall rekomendera?

  Vad skulle annars vara mest prisvärt av budgetalternativen i mitt fall tror ni?

  #105600
  Dan
  Deltagare

  OsCommerce eller Prestashop tror jag de flesta skulle rekommendera. Det är gratis sålänge du gör jobbet själv.

  #105601
  Nicklas
  Deltagare

  Prestashop kör jag och det är en perfekt plattform att börja med och enklare att modifiera än OSCommerce.

  #105602

  Låter som det blir att titta på Prestashop. :)

  Jag har ett par frågor till som jag hoppas ni orkar svara på.

  1. Tittade i logistikdelen här och jag antar att det är posten som är relevant för min del. Ungefär vilken ordermängd krävs för att posten ska hämta paket från företaget, som jag sett några av er göra. Annars verkar det billigast att skicka ekonomi/1:a klassbrev men jag är lite fundersam över att de inte går att spåra. Kan en kund då teoretiskt hävda att han inte fått varan även om han fått den eller är det detaljspårningen så man ser precis vart varan är hela tiden som syftas på?

  2. Vilken betallösning vore mest lämplig i mitt fall? Körde några jämförelser på webbsidan men jag vet inte hur relevant det blir när man precis ska starta. Antar att det smidigaste vore en komplett lösning för betalningar. Ceritrade har lägst ingångsavgift och de andra siffrorna får jag inte ut så mkt av när de hamnar på minus.:confused:
  Några rekomendationer för en e-handel i liten skala? Och täcker en sådan lösning alla betalmöjligheter man kan behöva eller är det något mer man bör tänka på?

  3. Nu har jag förvisso redan en del idéer men jag tänkte ändå ställa en lite flummig slutfråga. Om du hade en tid över och ville starta en ehandel idag vad skulle du då välja för segment. Alltså vad tror du marknadsmässigt eller rent ekonomiskt skulle vara den bästa nischen idag?

  #105604
  Dan
  Deltagare

  1. Såfort du har ett avtal om pakettjänst så ingår hämtning. Har du 5-10 försändelser per dag kan du få fast tid, annars får du boka via telefon/nätet. Det kostar inget extra men du går från vikttaxering till volym/vikt-taxering och Posten tar det som blir dyrast. Volymtaxeringen är 280kr/m2 om jag inte minns fel.

  Du kan skicka brev. Det gör jag, men kunderna kan lura dig. Det stämmer. Jag har inte drabbats så hårt av det, men risken kommer öka de närmaste åren så en plan för spårbara försändelser bör finnas i bakhuvudet. Ibland kan brev+rek bli billigare än paket. Beror på vad du skickar.

  2. Certitrade hade varit självklart för 2 veckor sedan. Nu har de dock fasta kostnader som alla andra så det är inte lika självklart längre. Jag gillar dock dem och kan rekommendera dem. Sedan finns det ju Payer också som har låga fasta kostnader men höga rörliga.

  3. Det du brinner för och tror du kan marknadsföra. Så är det för mig, men inte för alla. Alla nischer är bra om man tänker bli bäst. Dock är det mycket svårt så det brukar löna sig att minska ner nischen och bli ännu mer specialiserad. Istället för att sälja alla tv-spelstillbehör kan man exempelvis bli bäst på Xbox-handkontroller. Dåligt exempel men idén kanske framgår :)

  #105605
  Rikard
  Deltagare

  Hej, jag har några tillägg till logistiken och kortbetalning.

  Om du agerar i en bransch där snabba leveranser är ovärderligt för dina kunder bör du väga in när på dagen du kan få in fasta upphämtningar. Det kan vara lite lurigt men det är ju av stor vikt om paketen hämtas kl 13 eller kl 17.

  Vad gäller betalningspartner så verkar Certitrade ha de bästa priserna men något som fick mig att välja en annan partner är fördröjningen av utbetalningar. Dvs. kunden gör ett köp idag men Certitrade för över pengar till ditt konto först om en månad. (Kikade på deras hemsida och detta kanske har förkortats något?). Payer som Dan nämner också har en fördröjning på 1-2 veckor. Det kan göra stor skillnad för likviditeten.

  Branschförslag skulle kunna vara blommor – finns det något bra Internet-blomsterbud på svenska marknaden idag eller bara befintliga handlare med komplicerat logistiksystem?

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.