Blir jag blåst?

Plus Forum E-handelsforumet Marknadsföring Blir jag blåst?

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #94100
  fenrik
  Deltagare

  Jag sköter min egen SEO och har gjort så i flera år, samtidigt som jag lär mig mer så går mina e-handelssidor bättre och bättre samtidigt som det också ploppar upp fler och fler konkurrenter.

  95% av dessa konkurrenter är inget hot, kanske aldrig men iaf inte första åren.

  Men sedan har jag en konkurrent, kanske den värsta uppstickaren, inte i anseende butik och sortiment men däremot i SEO arbetet. Dem gör faktiskt ett riktigt bra SEO arbete. Vi har träffat varandra både innan och efter vi blev konkurrenter så inga hard feelings egentligen.

  men sen nu så har dem börjat SEO med mitt sajtnamn i deras content, och jag förstår inte varför?

  – Är det för att sänka min sajt i SERPen?
  – Har dem missat mitt sajtnamn när dem “snor” texter från min sida?
  – Eller försöker dem hjälpa mig?

  Vad blir effekten egentligen? Någon som är duktig? Alltså förklarande exempel Telia.se i sin optimering börjar slänga telenor.se lite här o var i sitt content.

  #107462
  Dan
  Deltagare

  Nu vet jag inte exakt vilket ord de använder… är det generiskt eller är det helt unikt för din butik och de skriver FENRIKSBUTIK.se i sitt content?

  Är det i texter som de snott av dig? Om ja, så är de bara lata. Om nej så är det suspekt… De tjänar inget på det förutom att eventuellt ranka på ditt namn.

  Är ditt namn länkat i deras texter?

  #107463
  fenrik
  Deltagare

  det är min sajts namn, fenriksbutik.se

  det är inte länkat

  men om dem tjänar på det att ranka på mitt sajtnamn, då är vi ju inte kompisar längre. J¤%la klantar då. ledsen jag blir. Eller borde jag tänka tvärtom?

  #107464
  Dan
  Deltagare

  Det låter konstigt och ologiskt… det är såååå långsökt att lägga in det för att ranka. Då måste de verkligen vara riktiga amatörer som lägger energi på potentiellt så lite trafik :)

  Skicka gärna pm privat med adress så kan jag ge ett bättre svar.

  #107468
  GregerA
  Deltagare

  De vill väl synas för alla som söker på fenriksbutik.se
  Det är ju faktiskt många som inte förstått skillnaden mellan inmatningsfältet på Google och adressfältet i browsern (fast nu har ju Google slått ihop dem i Chrome :D)

  Hursomhelst så använder de ju ditt varunärke i sin marknadsföring, och det är aja-baja … och 200 Miljarder i skadestånd :rolleyes:

  #107472
  fenrik
  Deltagare

  Ja, jag har faktiskt ett sådant fint dilpom/emblem med kunglig sigill eller vare nu e, för mitt varumärke som även är min adress.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.