Blogg

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #94097
  MnM
  Deltagare

  Har läst om att man kan SEO-marknadsföra sin butik med hjälp av att samtidigt ha en blogg.
  Ska denna blogg ligga på samma domän eller ska den ha en egen domän som passar bra in i sammanhanget?
  Hur ska man sedan göra? vad ska man skriva egentligen? kan ju inte bara sitta och posta djuplänkar till butiken, det skapar väl ingen direkt trovärdighet, och med tanke på vår bransch så har jag ju ingen lust att sitta och skriva privata saker ;) för att fylla ut.

  Har även läst att man kan skaffa länkar från bloggar genom att anordna “tävlingar”, hur fungerar detta?:confused: Som sagt, med tanke på branschen, så är det väl inte direkt någon som vill skriva att “jag var på den butiken och köpte den produkten som var jätte-bra”.

  Förslag, erfarenheter och kommentarer mottages mer än gärna. :)

  #107374
  Dan
  Deltagare

  En smart kille har skrivit en lång artikel om detta i Klarnas ehandelsbarometer:

  http://kreditor.se/pdf/E-Handelsbarometern-Nr_09-02.pdf

  (hehe)

  #107465
  Carl of Sweden
  Deltagare

  Jag använder ofta min blogg; Hittaupplevelse.se – Bloggen för att “Välkomna” våra partners till vår butik; HittaUpplevelse.se, presenter, presentkort till upplevelser, upplevelsepresenter, resor, Sverige – hittaupplevelse.

  Men jag skriver också om upplevelser och äventyrare som inte är våra partners men som ändå kan vara intressanta för våra besökare..

  Sedan är det ju så att jag får trafik till min butik från bloggen men också tvärtom. Allt för att göra vårt koncept så intressant som möjligt för både partners och besökare/kunder…

  #108896
  eko
  Deltagare

  Är lite intresserad av vad ni tror.. jag grubblar dagarna i ändå på detta nämligen. Startade ekoprylar.se som en blogg i somras. Nu har jag öppnat en butik på ekoprylar.se/BUTIK

  Det är ju självklart inte optimalt att butiken ligger på en undersida. Men samtidigt rankar bloggen bra på google och ger butiken trafik. Hur tycker ni jag ska göra?

  Hur gjorde du Dan? Hade inte du blogg från början på roliga prylar?

  #108338
  ducedo
  Deltagare

  Jag har själv planer på att börja blogga relaterat till min butik men är osäker på vilken domän jag ska köra på. Integrerad, annan toppdomän (.NU) eller en helt ny domän? Fördelen med att köra butik.NU skulle då vara att jag utan större problem skulle ta en placering på förstasidan och få alla resultaten på mitt butiksnamn. Däremot så funderar jag på om det kan vara någon nackdel på så vis att kunderna blandar ihop domänerna? Det borde man väl kunna lösa genom att tydligt länka till butiken längst upp på sidan?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.