Plus Forum E-handelsforumet Ekonomi & Företagande Bokföringsprogram

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #95862
    Kristina
    Deltagare

    Hej,

    Jag undrar vilka bokföringsprogram som är bra. Det ska vara lätt att förstå och prisvärt. Jag har varit inne på Vismas hemsida och tittat lite och såg deras enskild firma, kan det vara något att ha? Det lät så himla bra, lätt och enkelt att sköta så man blir nästan misstänksam….:p

    #121497
    Katrin Lundgren
    Deltagare

    swedbanks ebokföring eller spedledger som de heter rekommenderar jag. Helt underbart!

    #121498
    Parvelito
    Deltagare

    Problemet med Visma Enskild firma är att det inte finns någon kontoplan för att göra lite mer avancerad bokföring än det allra mest basala som de skapat grafiska lösningar för. Import från utlandet är t.ex. inte särskilt skoj att hantera i det programmet. Välj hellre Visma Administration 200 eller 500 beroende på vad du behöver.

    #121499
    timmy
    Medlem

    När jag körde Vismas Enskild firma så tyckte jag det var rätt så bra. Det var först när jag skulle byta till ett annat program som jag upptäckte att det inte gick att exportera en sie-fil. Kan även jag rekommendera speedledger. Det är i stort sett lika enkelt att använda men kan användas på ett mer avancerat sätt om man vill, vilket inte Enskild firma kan.

    #121505
    Kristina
    Deltagare

    Jag tyckte väl att det lät för bra för att vara sant…. Man vill ju kunna använda det till all bokföring vad man än hittar på…. Och byta lär man ju vilja göra någon gång…

    Swedbank e-bokföring kanske är bra men jag är i det närmaste allergisk mot swedbank….sorry swedbank.. Men jag ska genast kolla in speedledger….

    Tack för svaren, och jag tar gärna emot fler tips!

    #121662
    Elina
    Deltagare

    Jag hittade ett program som heter Unicell Bas som vi provade. Vi är jättenöjda med det hittills, lätt att använda och det omvandlar allt i programmet automatisk till riktigt bokföringsspråk. Värt att kolla i alla fall :)

    #121661
    nobynator
    Deltagare

    Speedleadger är det ett program som ligger på nätet eller ligger det på datorn så att man kan även jobba med det offline dvs. manuelt genom att knappa in fakturor etc?

    #121665
    Katrin Lundgren
    Deltagare

    Speedledger ligger på nätet vad jag vet. jag använder swedbanks version av det som då kallas ebokföring. Det har en fakturadel där man knappar in fakturor och fakturerar via det.

    #121667
    Kristina
    Deltagare

    Speedledger jobbar man i online. Gå in på hemsidan och titta, det verkade enkelt och bra tycker jag. Hur det är med fakturor vet jag inte men det står säkert…

    Unicell kommer absolut inte på fråga pga tidigare erfarenheter. Har även googlat det och inte gillat det jag sett.

    #121714
    teddyjohan
    Medlem

    Jag använder Speedledger med Swedbank (då kallas det för “e-bokföring”) och det kan jag starkt rekommendera. Har jobbat med management och sälj i flera år men aldrig någonsin rört bokföring före Mars, men nu rullar det på rätt bra. Speedledger är ett separat företag som Swedbank samarbetar med och såvitt jag hört från Speedledger tidigare så ska det också fungera med Handelsbanken. Personligen har jag mitt privata konto i HB och mitt företagskonto i Swedbank, vilket inte är några problem utan snarare en fördel tycker jag. Behövs inget installerat eller några egna back-up:er eller nånting, allt säkerhetskopieras åt dig, du kan använda vilken dator som helst osv.

    Här är min erfarenhet av E-bokföring/Speedledger hos Swedbank so far, som alltså gäller att börja från början med bokföring och komma igång med fakturering etc. Det kanske låter som reklam, men ärligt talat så är jag fruktansvärt nöjd och har fått ett fenomenalt värde för de 0 kr jag har betalat :-)

    Du betalar en relativt låg månadskostnad som beror på vilka komponenter du ska ha, det finns alltså ingen uppstartskostnad. De har ofta erbjudanden om att I mitt fall fick jag de första sex månaderna gratis, utan bindningstid, när jag kontaktade Swedbank. Fakturering och kundreskontra är tillval, tror det kostar 50 kr mer per månad, men det är det värt.

    Poängen med Speedledger är att bokföring, kundregister och fakturering är kopplat till bankkontot och därför alltid i synk. Varje gång jag loggar in på Internetbanken så ser jag “aha, nu har en inbetalning kommit in”, sen tar det bara ett par klick för att matcha inbetalningen mot en faktura som då blir betald, inbetalningen bokförs automatiskt med rätt kontoplan osv (eftersom fakturan kopplades så när den skapades).

    När jag ska skicka in momsrapporten (månadsvis) blir det bara ett par klick, sen får jag fram allt och kan deklarera direkt till SKV från bokföringen. Det blir helt enkelt inte enklare än så. Vill jag ha en balansrapport kan jag dra ut det också, osv osv.

    En annan enorm fördel för mig, som försökt lära mig allt från grunden på egen hand, har varit att Speedledger erbjuder gratis support via tfn, chatt, mail osv och det är inte bara teknisk support. De kan ge väldigt bra råd i allmänhet, t.ex. “lån från aktieägare i din kontoplan, då kan du använda konto…” och så vidare. Helt enkelt superbra, men kanske inte så meningsfullt om man är van. För mig var det bra iaf.

    Kort sagt, jag rekommenderar starkt Speedledger/E-bokföring. Det kan nog vara en bra idé att höra sig för på sitt lokala bankkontor för att se om man kan få en bra deal. Jag frågade om 3 månader och fick 6 månader fritt med alla tillval som pröva-på.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.