Bokföringsprogram för Gibraltar (UK)

Plus Forum E-handelsforumet Ekonomi & Företagande Bokföringsprogram för Gibraltar (UK)

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #98810
  Illvillja
  Deltagare

  Efter 5 år som företagare blev jag headhuntad ner till Gibraltar för att jobba för en av världens största affiliates inom pokerbranschen. Efter 1,5 år av anställning är det äntligen dags för mig att återgå till det jag gör bäst och tycker är roligast, alltså att driva företag.

  Eftersom jag och min familj trivs väldigt bra här nere i Gibraltar med ett betydligt bättre socialt liv, bra skola för barnen samt det faktum att man får behålla så oerhört mycket mer pengar efter att skattmasen tagit sin andel så ser jag väldigt få anledningar att återvända till Sverige. Planen är således att bygga upp min verksamhet här nerifrån.

  Jag har därför efter många om och men lyckats lära mig och förstå processen med att starta företag här nere och har registrerat ett nytt bolag. En bit som verkar betydligt mindre reglerad här än i Sverige för småföretagare är bokföringsbiten.

  Jag har alltid gjort bokföringen och bokslutet själv under åren jag drev företag i Sverige och skulle gärna fortsätta med det här nere, främst för att jag tycker om den kontrollen det medger. Jag håller därför för närvarande på att försöka bestämma mig för vilket bokföringsprogram jag ska använda. Finns det något svenskt program som är bra anpassat för utländska företag (med egen valuta) och där man enkelt kan ta bort ovidkommande saker så som moms (som inte finns här).

  Har någon erfarenhet av bra program anpassade för UK som eventuellt skulle kunna användas här nere. Jag betvivlar att det finns några bokföringsprogram som är anpassade enbart för ett land med 30 000 invånare som dessutom är relativt nytt med sina separata skatteregler.

  Tacksam för alla råd!

  #152142
  PalMik
  Deltagare

  Ifall dina behov inte är extremt stora så hade jag testat: Online Accounting Software. Free Trial, Free Support | Xero Accounting Software

  #152183
  Illvillja
  Deltagare

  @PalMik 52035 wrote:

  Ifall dina behov inte är extremt stora så hade jag testat: Online Accounting Software. Free Trial, Free Support | Xero Accounting Software

  Tack så mycket! Det är faktiskt ett av de program jag har tittat på själv som verkar intressant.

  #152199
  Illvillja
  Deltagare

  Efter att ha satt mig ner och googlat lite mer hittade jag följande program som var gratis.

  Free Online Accounting Software in the UK | Quick File

  Vid en första titt på funktioner och vad folk skriver om det verkar det riktigt lovande. Jag tror att jag börjar i den änden och ser om det räcker för mina behov.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.