Plus Forum E-handelsforumet Marknadsföring Börja marknadsföra sig?

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #94872
  Fredde
  Deltagare

  Nu närmar det sig att jag ska öppna min webbutik, eller ja det är kanske några veckor kvar men jag undrar två saker:

  1 När kan man börja att marknadsföra sig? Blir det inte konstigt om man börjar innan man har öppnat, för då kan ju kunden ändå inte handla på webbadressen man refererar till.

  2 Hur kan jag marknadsföra mig på ett bra sätt och vart marknadsför jag mig? Hur kommer man igång?

  #113834
  Parvelito
  Deltagare

  Du kan ju alltid kasta upp någon liten blogg eller något sådant på domänen och försöka engagera människor genom att anordna tävlingar i att namnge några produkter eller så. Och så sprider man det på diverse ställen så brukar det hinna hända lite saker.

  Om du tänkt dig samarbeten med bloggare och liknande är det inte heller fel att engagera dem till att skriva om tävlingen och “buzza” lite.

  Google Adwords är ett bra sätt att generera trafik redan dag ett, liksom att synas lite på t.ex. Tradera och Blocket för att snabbt få upp lite intresse hos dem som brukar bevaka din bransch. Säljer du några unika saker som du importerar själv eller har exklusivitet på så skall det så klart ut pressreleaser till adekvata media. Även en pressrelease via mynewsdesk där du berättar att du öppnar och vad du står för kan rendera några rader ibland när en redaktör är lite lat. Om inte annat brukar lokalpressen ibland nappa.

  #113840
  Fredde
  Deltagare

  Tänkte på Google Adwords, kan man börja med det redan nu eller ska man vänta tills butiken öppnar och webbadressen fungerar så att det finns något där?

  #113841
  Parvelito
  Deltagare

  Jag tycker du skall vänta med Adwords tills det finns något att sälja, det är väldigt mycket av pengarna i sjön annars.

  #113842
  Fredde
  Deltagare

  okej då väntar jag med det.

  #113845
  Richie72
  Deltagare

  Du kan också skicka ett pressmeddelande på mynewsdesk. Finns en tråd här någonstans kring hur det fungerar. Ger ju lite länkkraft om inget annat.

  #113847

  Ur ett sökmotorsoptimerande perspektiv ska du börja så snart som möjligt av den anledningen att det är en långsiktig process som ständigt pågår, och ju tidigare du börjar desto tidigare kommer du få avkastning för ditt arbete. Kör ex. ett tiotal bloggar med teman anknytna till din sida (i mitt fall ex. taklampor.blogspot.com) och börja skapa inlänkar till din sida. MyNewsDesc är ännu mer effektivt, gör samma sak där men gör det i ett stadium då du vet din sida är 100%ig, mest för att inte skapa badwill kring din sida eftersom tusentals journalister kan komma att läsa dina pressemeddelanden.

  När du väl lanserar sidan rekommenderar jag Google AdWords till mer smala sökuttryck eftersom dessa kostar mindre. I mitt fall innebär det att jag inte satsar på “möbler” utan snarare på varumärkesnamnen, eller kanske soffor, stolar, taklampor etc… Dessutom kan du kombinera detta med tävlingar i externa bloggar som är anknytna till de produkter du säljer. Gör någonting roligt och innovativt så skapas det automatiskt nya inlänkar till din sida eftersom folk skriver om din trävling i sina bloggar.

  Samtidigt måste din sida naturligtvis vara uppbyggd efter sökmotorsoptimeringens alla regler, finns massor att läsa om detta här i forumet.

  Dessutom är det bra att skriva en massa i detta forum eftersom varje gång man skriver ett inlägg så skapar jag nya inlänkar till min sida via signaturen.

  Lycka till med sidan!

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.