Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Byråkrati och viktiga papper!

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #99384
    Andreas
    Deltagare

    Kan någon förklara åt mig hur större företag hanterar all byråkrati, dvs där de krävs kopior på företagsinformation, skuldintyg, register samt information om ägarna osv.

    Direkt som vi vill byta betalsystem, öppna en ny tjänst eller liknande så krävs de en massa papper. Får springa till flera myndigheter och få ut rätt papper osv. Detta underlättar ju inte direkt av att man blandar in olika nationaliteter och företag i olka länder.

    Större företag med verksamhet i många länder måste ju ha ett smidigt sätt att sköta byråkratin en att springa till alla enheter som utfärdar detta.

    Ja, ni som vet… Lär mig!

    #157552
    connywesth
    Deltagare

    Samma sak gäller större företag, men största skillnaden är att de har särskilt anställd personal som gör detta jobb, det är inte CEO själv som springer med papper i företag som Volvo, ABB, Ericsson m.m.

    I vissa fall krävs det att CEO/VD undertecknar vissa papper men annars kan de delegera rätten att teckna firman inom vissa områden.

    Det brukar vara VD sekreteraren som förbereder alla papper som VD ska underteckna och så läser VD sekreteraren igenom och uppmärksammar VD på “konstigheter” eller frågor att fundera vidare på i de papper som ska hanteras. Sen ar de ofta egna jurister som kollar det juridiska, de har ekonomer som räknar, de har särskilda personer som snackar med facket m.m.

    VD har oftast en fullmatatd agenda med att träffa ägare, styrelse, större kunder och sin interna ledningsgrupp som består av de högsta cheferna i en stor koncern. VD är ofta ute och reser för att kika på dotterbolag med problem men besöker ibland även de som rullar på och går bra.

    Större företag har ofta många dotterbolag och varje dotterbolag måste ha samma pappersexercis. Vissa stora koncerner brukar dock samla upp administration i särskild adotterbolag eller på koncernnivå (finns flera exempel på internbanker som jag gissar att Volvo Finans exempelvis som sköter krediter till kunder).

    Som ett exempel kan nämnas att Percy Barnevik som var VD för ASEA Brown Boweri (ABB) ofta jobbade 60-80 timmar i veckan!!! Utan en stab med personal som tog hand om detaljerna skulle han aldrig klarat att hålla ordning på alla ärenden han skulle hantera. Han var en mästare på att delegera. Det är en viktig del i ledarskapet att kunna delegera på rätt sätt och lita på sina medarbetare.

    #157558
    Andreas
    Deltagare

    Hej, tack för ett utförligt svar.

    Visste nog de mesta redan och ditt svar underlättade det inte direkt för mig.

    Får väl anställa en sekreterare, som även kan sköta skrivandet här på ehandel.se =)

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.