Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Byta domännamn

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #96057
    pyhobby
    Deltagare

    Vi har “bestämt” oss för att byta domännamn på vår ena butik. Vi inser att detta inte är optimalt på kort sikt men tror oss kunna vinna på det i längden.

    När vi började vår verksamhet sålde vi bara våra produkter (scrapbooking) via Tradera, då under namnet pyhobby. När vi sedan startade vår webbutik körde vi vidare på samma namn, pyhobby.se. Eftersom vi hade sålt ett bra tag på Tradera så fick vi en del besökare direkt från start som via Google sökte på pyhobby.

    Namnet Pyhobby säger ju ingenting om vad vi säljer.

    Vi har nu registrerat domänen pyscrapbooking.se, då framgår det tydligt vad vi säljer och vi har bättre förutsättningar att ranka högt på ordet scrapbooking som står för ca 90% av vår potentiella trafik.

    Jag inser att det inte enbart är positivt med ett byte, de största negativa aspekterna som jag ser är:
    pyhobby.se är inarbetat, har funnits i ca 2 år
    SEO – kortsiktigt negativt men antagligen positivt på lång sikt.

    Vi kommer enbart byta namn, inte design eller någonting annat. Det känns viktigt att kunderna fortfarande känner sig hemma hos oss.

    Är det någon som har några åsikter om domänbyte så är jag tacksam för alla tips/åsikter. Vi kanske är galna som ens tänker tanken, men det visar sig snart i så fall:)

    #123050
    Parvelito
    Deltagare

    Hur länge kommer företeelsen “scrapbooking” att leva? Pysslat och fixat har vi gjort i alla tider, jag minns t.ex. “Mors julbrev” när jag var liten. Pyhobby är dessutom föredömligt kort.

    #123052
    Richie72
    Deltagare

    Precis som Parvelito skriver så kan scrapbooking vara över om två år och då står ni där med med ett namn som är lika aktuellt som VHS_Film.com.

    Pyhobby tycker jag är bra, kan inkludera allt som har med hobby att göra från modellflyg till scrapbooking och kaninklädsel.

    Kan ni inte ha en undersökning pyhobby.se/scrapbooking? Tydligt och bra ur seo-synpunkt.

    #123054
    pyhobby
    Deltagare

    Vi gillar också pyhobby, men vill komma från just det “breda” i detta namnet. Kul att du nämnde modellflyg, det var faktiskt en kille som ringde för ett tag sedan och kollade ifall vi sålde detta:)

    Hur länge scrapbookingen kommer frodas i Sverige är givetvis omöjligt att sia kring.

    Det här är sjukt svårt att besluta om, det enklaste är ju att köra på som vanligt, kanske bäst också, men men men men men………:confused:

    #123055
    Emil
    Deltagare

    Jag håller också med om att det kan vara lämpligare att ha något mer generellt, likt ni har nu. Hobby täcker in scrapbooking och begränsar inte en ev. utökning eller om ni helt och hållet skulle behöva överge scrapbookingen. Om scrapbooking skulle börja sälja sämre och ni vill ta in något annat så sitter ni där med skägget i brevlådan om ni har scrapbooking i domännamnet.

    #123056
    pyhobby
    Deltagare

    Stort tack för alla tips/åsikter.

    Just nu väger det över för att behålla pyhobby som det är.

    Om vi nu inte byter till pyscrapbooking, några idéer vad vi kan göra för trevligt med detta domännamnet?

    Emil: Jag gillar verkligen er butik, riktigt snyggt!

    #123057
    Parvelito
    Deltagare

    @pyhobby 19920 wrote:

    Om vi nu inte byter till pyscrapbooking, några idéer vad vi kan göra för trevligt med detta domännamnet?

    Kanske visa upp lite exempel på vad man kan göra med era scrapbookingsaker, och så länka vilt in till er butik över vilja saker som ni använt.

    Sedan kan man ju alltid ordna små tävlingar om vilken kreation som är snyggast, eller kanske utmana era kunder att skicka in bilder på alter de har gjort.

    #123081
    laser
    Deltagare

    Varför gör du bara inte en vanlig forward från Pyhobby.com till pyscrapbooking.com. Då tappar du inga kunder och du har kvar din rankning med bägge namnen hos Google sökresultat.

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.