Plus Forum E-handelsforumet Betalsystem CreditSafe – Någon som använder?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #94227
    Macondax
    Deltagare

    Någon som använder CreditSafe, eller liknande företag för automatiska kreditupplysningar?

    Behöver en smidigt system, där kunden knappar in sitt organisationsnummer (enbart företag) i samband med val av betalningssätt, och får ett JA/NEJ på förfrågan om kredit. Enbart kreditkontrollen behövs, sen sköts faktureringen själv.

    Kravet är att kunden snabbt, redan i utcheckningen får ett svar ifall krediten beviljas eller ej, och får då möjlighet att byta betalningssätt.

    Fördelen jag sett med CreditSafe, är möjligheten till egna kreditmallar.
    Använder idag SveaWebPay (med fakturaköp), men ibland slår deras kreditmall fullständigt fel (som ett stort bilbolag i Malmö, 160 miljoner i omsättning, negativt resultat förra året, ev. någon betalningsanmärkning (har ej kollat upp detta) får ej kredit via Svea).

    #108317
    Parvelito
    Deltagare

    Jag har Creditsafe, men ej integrerat i kassan. Knappar det manuellt istället, och blir det avslag skickar jag mail med betallänk till Payson där de kan betala med kort eller Internetbank, samt erbjuder dem att skicka en förskottsfaktura för betalning via bankgiro.

    Att tänka på är att Svea är professionella aktörer på marknaden som gör miljontals kreditbedömningar varje år. De har säkert en hel del i sin databas där de ser mönster från kunder, känner till hur de betalar och har formler för riksbedömning utifrån lite mer data än gemene man kan skaffa sig. Det kan ju t.ex. finnas en revisorsanmärkning i bokslutet, en styrelse med personer som har en mindre smickrande bakgrund, förbrukat aktiekapital eller kanske en färsk och stor kundförlust. Sådant är svårt att ta höjd för.

    Om de säger nej, så är det jädrigt tveksamt om jag vill gå in och skruva på diverse parametrar så att det blir godkänt. Och då har jag ändå suttit som kreditansvarig under 10 år på ett företag med dryga 200 millar i omsättning.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.