Plus Forum E-handelsforumet Logistik dags för lagerinvesteringar

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #94475
    Katrin Lundgren
    Deltagare

    Jaha, så har även jag fallit till föga och kommer att ta hem mitt lager och anställa packhjälp. Har använt en del tid de senaste dagarna att leta lokaler och att fundera över hur man ska lägga upp ett bra lager för att få allt så smidigt som möjligt. Har naturligtvis fått mycket bra synpunkter och input från min nuvarande lagertjej som är till stor hjälp, men tar gärna tips från fler.

    Funderar mycket på emballage. Vad säger ni är mest kostnadseffektivt och lättanvänt. Luftkuddar, packchips eller skrynklat papper?

    Jag har räknat med en del investeringskostnader så här i början, men vill gärna satsa på rätt saker.

    Om ni nu skulle börja från början med ett helt nytt lager, där ingenting finns i dag, vad skulle ni satsat på och köpt in först? Vilka saker skulle ni lagt lite mer pengar på, och vilka skulle ni valt bort? Vad förenklar ert liv massor?
    Vad är det jag ska tänka på som jag garanterat kommer att missa?
    Med andra ord, massor med bra förslag och fiffiga lösningar önskar jag få höra om.

    Jag har naturligtvis en hel del ideer själv och har läst igenom en del gamla trådar här, men vill gärna få mer input och tar gärna en totalt förutsättningslös diskussion för att se om ni tänker i samma banor som jag

    #110112
    Kocken
    Deltagare

    Fler elutag än du tror, vi byggde nytt när vi flyttade och jag tyckte att jag tog i med eluttagen, men efter en månad började skarvsladdarna komma fram.

    Hyllor kan man nästan inte få för mycket av. Tror jag var två gånger till Ikea och beställde på nätet från Ikea innan vi fick nog. Nu ska jag till Ikea en tredje gång för att komplettera med fler sektioner och hyllor i massor.

    Genomtänkt hyllnumrering och givetvis skriva ut hyllplatsen på plocksedeln ( Tänk Ikea )

    Lastbrygga är bra = inga trappor och hela pallar får du in.

    Genomtänkt plats för sopsäckarna

    Någonstans att samla större skräp (pallar och kartonger)

    #110130
    Jimmy
    Deltagare

    Hur kommer det sig att du tar hem lagret?

    #110136
    Dan
    Deltagare

    Kocken har nämnt mycket bra.

    -Lastbrygga… LASTBRYGGA!!!!!!!! markplan markplan. Fyfan vad jag hatar min dåliga lokal utan lastbrygga och ej i markplan.
    -Öppen lokal med extra yta så du slipper ha 30cm breda gångar mellan hyllorna. Det suger…
    -Tänk på materialhantering… kartonger och skiter tar en del plats.
    -Skräphantering som Kocken nämner är också ett otyg. Det genereras enorma mängder kartong som man inte kunde föreställa sig innan man börjat. Man måste kunna förvara detta nånstans tills man kan slänga det. Tänk på att du måste ha tillgång till container för wellpapp annars blir det jobbigt.
    -larm och höjd försäkring som täcker att du har lagret själv.
    -Plockvagn är bra att ha såväl som ett bra packbord.
    -Ha redundans i allt. Inte en dator, inte en skrivare osv… det är störigt när allt stannar pga att en kass skrivare lägger av. En backup/etikettskrivare kostar 1000kr.

    kommer säkert på mer senare

    #110138
    WaxDog
    Medlem

    Jag har löst problemet med container för wellpapp på ett annat sätt.
    Ett stort bilsläp med kåpa. När det är fullt rullar jag till återvinningen som är snabbt gjort.

    #110139
    Katrin Lundgren
    Deltagare

    @Jimmy 5403 wrote:

    Hur kommer det sig att du tar hem lagret?

    Eftersom elogistik gjort en oväntad prishöjning som gör att det i mitt fall blir mer kostnadseffektivt att hyra en egen lokal och anställa egen personal. Annars skulle jag mer än gärna ligga kvar eftersom det fungerar superbra

    #110141
    Katrin Lundgren
    Deltagare

    Som det ser ut i dag så kommer jag troligen att hyra en gammal postterminal. Där finns både lastbrygga, sorteringsrum och stora öppna ytor :-)

    Ikea bor jag precis bredvid så hyllor lär bli mitt minsta problem.

    Skräpförvaring ska jag helt klart klura på.

    Packbord och plockvagn har jag funderat fram och tillbaka på. Bygga själv eller köpa färdigt….Ni har massor med fiffiga lösningar ni gjort själva som jag inspireras av men samtidigt kliar det lite i fingrarna av att beställa ett riktigt färdigt packbord

    #110149
    Parvelito
    Deltagare

    Packbord: Bygg själv med IKEA:s grejer. Gärna teleskopben så man kan få rätt arbetshöjd. (En tjej på 1,60 och en kille på 1,95 har väldigt olika uppfattning om vad som är rätt höjd). Mycket billigare, och du är inte så inskränkt till de mått som finns färdiga.

    Packmaterial: Jag är inte så förtjust i frigolitchips eller motsvarande när jag får paket. Det är förbannat skräpigt och jobbigt att bli av med. Då föredrar jag uppblåsbara plastkuddar. De är lätta att plocka ur (en lång kedja som regel), de är lätta att dela av och återanvända i andra kvantiteter, och skall jag slänga dem är det lätt och punktera dem (eller om man har barn så kan de “smälla” dem som man gjorde med trekantiga tetrapak en gång i världen). Skrynklat kraftpapper är också OK, om inte annat kan mottagaren elda det i kaminen…

    Tänk på att ta hem emballage som storleksmässigt passar dina saker, för fyllnadsmaterial är dyrt i sig, och ännu dyrare att skicka.

    I övrigt vill jag hålla med om råden om sophantering. Hör med sopföretaget i Sundsvall, vad ni nu har, ofta kan man hyra en liten kontainer som man bara slänger well i. Då brukar tömningarna vara gratis eller nästintill, och årshyran för kontainerna 2-3 tusenlappar.

    Dans råd om redundans skall du också ta till dig tycker jag. Det är så jobbigt om man har svaga länkar som brister i logistikkedjan.

    #110153
    Tomas
    Deltagare

    @Kodmyran 5416 wrote:

    Som det ser ut i dag så kommer jag troligen att hyra en gammal postterminal. Där finns både lastbrygga, sorteringsrum och stora öppna ytor :-)

    Det innebär alltså att vi inom kort kan se fram emot Kodmyran 3pl, med 50% rabatt för medlemmar på ehandel.se, eller hur;)

    Låter ju kanon med en sån lokal. För er andra som har lokalproblem är Buggebubbens lösning med släp typiskt bra exempel på okonventionell lösning. Själv är jag en container- och hästläp-fan:) Hö och halm till hästarna har vi kommit fram till ligger bäst i en varsin transport (kan fås för en billig penning om man inte måste ha en som är besiktningsbar). De rymmer mycket annat också, bra takhöjd och går att stänga/låsa ofta med lyse i också. Varför lyfta i och ur saker i onödan. Det är ju därför man ska ha två diskmaskiner tex, tyvärr har vi inte det. Men då spar man en massa plock och får på köpet redundans som det pratas om.

    Sjöfartscontainrar är snabba och prisvärda tillfälliga lösningar på lokalproblem om man har plats att ställa en sån på. Oisolerade 40-fotare rymmer mycket och är just inte dyrare än 20-fotare. 20-fotare kan man lätt hitta isolerade, har själv en som liten verkstad, och en till på gång. Har dessutom turen att den jag ska få är klädd med träpanel på utsidan och riktigt sadeltak i plåt. Ser ut som ett litet hus och kan därmed placeras även där den syns till grannen….

    #110154
    Tomas
    Deltagare

    IKEA i all ära, men det går ibland att få riktigt rejäla lagerinredningar, packbord mm begagnat. En firma jag handlat av två gånger till bra priser och då har det sett nytt ut är dessa:   de har en del annonser på Blocket, Billiga hyllställ | Södermanland | Blocket

    Nu sist blev jag illa bemött av säljaren det ska erkännas. Men företaget redde upp det med elegans varför jag fortsatt gärna rekommenderar dem.

    Det kostar ju inget att kontakta dem och tala om vad du söker, de monterar ned och handlar med begagnade lagerinredningar hela tiden så det kommer ju in “nytt” ofta. Fördelen med deras utrustning är att det inte är snålvarianter från IKEA, Jula, Clas Ohlson osv, utan industrikvalitet och kan man få beg sånt för vad nya kinakopior kostar tycker jag det ofta är ett bättre val.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.