Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Dela upp betalningen

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #94024
    Rickard J
    Deltagare

    Hej

    Jag har en fråga till er som kör med Exempelvis Kreditors “Dela upp betalningen” eller liknande tjänster. Hur dyra saker bör man sälja för att det skall vara någon mening att erbjuda det? Det skulle också vara intressant att höra om ordervärdet ökade när ni lade till möjligheten att dela upp betalningen.
    /Rickard

    #106908
    Parvelito
    Deltagare

    När jag hade datorbutik på 90-talet så erbjöd vi “12 månader räntefritt” i samarbete med Wasa, och det var väldigt sällan vi sålde något under 3500kr på det sättet. Det var en “magiskt” gräns de där 3500kr minns jag.

    Det kostar fortfarande så pass mycket pengar att få det på avbetalning, att jag utgår från att det är köp för flera tusenlappar som krävs för att det skall vara idé att dela upp det. Kollade på Dustin som har det installerat, och 12 månader räntefritt kostar 395kr i upplägg, och 29kr/mån som aviavgift. 6 månader är en hundring billigare. På ett köp för 5.000kr handlar det om långt över 10% i effektiv ränta.

    #106911
    Katrin Lundgren
    Deltagare

    Vi har kunder som handlar på detta betalsätt från 500 kr och uppåt.

    #106926
    Rickard J
    Deltagare

    Tack för svaren! Det var intressant att höra att kunder väljer det på så låga belopp. Jag har sett att det är mycket kunder som konverterar till att dela upp betalningen när de har fått den vanliga Kreditorfakturan (jag kör fakturera mig idag).

    Rickard

    #106927
    GregerA
    Deltagare

    Det är egentligen tragiskt att folk behöver dela upp betalningen på ett 500:- köp. Vad kommer härnäst … betala med SMS-lån? 😮

    #106928
    Parvelito
    Deltagare

    Tragiskt var ordet. Fy fan för att behöva dela upp ett köp på 500kr i flera delar, och för det få betala en effektiv årsränta på 50-60%.

    Kollade Kreditor/Klarna på allabolag.se.

    Förra året (2008) omsatte de 90Mkr, gjorde en vinst på 18Mkr. 66 anställda.

    Undrar om man inte skulle kunna tjäna en hel del på att ta hand om avbetalningarna också i egen regi. Med uppläggningsavgifter och aviseringsavgifter är det ju snuskigt hög bruttomarginal på tjänsterna.

    Jag ser en klar möjlighet att lansera ett hjälppaket för alla E-handlare med kreditmallar, avtal och rutiner, som man kan köpa och dra igång med själv.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.