Plus Forum E-handelsforumet E-handelsplattformar design HTML

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #100093
    entrepr
    Deltagare

    några frågor. är det svårt och designa en webbutik med html?

    och en fråga till om man hittar en webbutik som man tycker om vissa funktioner kan man då kopiera deras html och göra om den lite till det man själv vill och designa med den? alltså kan man få tag på andra webbutikers html kod för deras design och funktioner?

    läste nånstans att man högerklickar på sidan och trycker på view-source då får man fram massa html koder, är det det som är designen och funktionerna då?

    tack på förhand!

    #171618
    DavidWigg
    Deltagare

    Ren html och css går att kopiera ganska enkelt. Men många butiker kör sina system på serversidan och det går då inte att hämta struktur osv.

    Men det saknas lite info i din frågeställning. Ska du göra en butik från grunden, eller ska du hyra eller köpa en lösning?

    Jag skulle säga att det är svårt om man inte kan någonting om html eller css. Att börja på en webbutik blir överkurs direkt. Läs på lite och testa dig fram, skapa en förståelse och lär dig grunderna.

    #171619
    entrepr
    Deltagare

    tack för ditt svar!, nej jag har en butik på jetshop som jag kan även designa den själv om jag vill med html/css

    kan man ENDAST designa en hemsida med html eller måste man även ställa in css?

    MVH

    #171620
    entrepr
    Deltagare

    vet du hur man får fram en ccs från en hemsida? våre väldigt tacksam för svar!
    alltså för html så högerklickar man ju och trycker “visa sidkälla” vad trycker man på för o få ccs? tack på förhand!

    #171621
    mephisto73
    Deltagare

    I den html som du får upp kan du även hitta adressen till CSS-filen/filerna, finns någonstans inom taggarna.

    MEN, att kopiera rakt av är ett big no no, inspireras ja, men kopiera nej. Det är inte snyggt och blir oftast inte särskilt bra ändå. Det bästa är att ta bitar man gillar och sätta sin egen prägel på. Ett varningens ord, webbdesign och ehandelsdesign är inte direkt enkelt för nybörjare. Ska du driva din ehandel på mer än ren hobbynivå så rekommenderar jag absolut att anlita någon som är kunnig i design. Att tillägna sig tekniker och teorier runt hur man designar en tilltalande och fungerande handelssajt tar ansenlig tid i anspråk.

    Alternativ två är att köpa en template och anpassa den till din ehandelslösning – det finns en hel del bra grejer om man letar på rätt ställen.

    #171630
    ortax
    Deltagare

    jag håller med mephisto73 här. Att kopiera koderna rakt av kommer du inte långt med. jag har jobbat mycket i Jetshops system och för att få en bra och utstickande design så bör du ha mycket kunskaper inom html, css och javascript. Du kommer även behöva bra erfarenheter om designupplägg och användarupplevelse rent grafiskt.

    För att enklast se all källkod (dvs html, css, javascript) är att högerklicka i Chrome och sedan “Granska komponent”. I Firefox så heter det “FireBug” istället.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.