Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Det här med logotype

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #94220
    WaxDog
    Medlem

    Jag tänkte nu när jag själv har kommit i mål med min logotype tipsa er som kanske är i samma situation som jag var i förut, nämligen vem ska göra min logga? Vad kostar det? Vad får jag för mina pengar.

    Det finns en herrans massa små företag/personer som annonserar på nätet och erbjuder logotype för allt från ett par hundra upp till flera tusen. The sky is the limit som det så fint heter och det verkar vissa ha anammat.

    Jag satsade på en liten firma reggad i Norge och som hade hyfsade referenser och dom krävde en relativt liten summa av mig. Förslagen trillade in men såg ut som om jag själv hade gjort dom i paint. Jag var minst sagt missnöjd. Dom erbjöd sig att vänligt nog att prova med en ny designer men resultatet blev inte mycket bättre. Vi avslutade vårt samarbete och dom återbetalade pengarna så ingen skada skedd. Dock var jag tillbaka på ruta 1.

    Då fick jag tipset av en god vän: “Använd dig av Worth1000”
    Mmmkay? Vad är det?

    Jo, det är en sida (lite udda designad så det tar ett tag att bli vän med den) där grafiker och designers runt om i världen träffas och tävlar i just design. Det finns avdelningar (kallas “Arena” på sidan) där dom tävlar i att göra om foton i Photoshop exempelvis och tur för mig, det finns en arena som heter corporate där jag kan sätta upp en egen tävling för att designa min logga!

    Prissumman sätter du själv. Allt från $50 till $600.

    Länken till arena corporate: Worth1000 Home
    Länken till logo-tävlingarna: Contests

    Jag har kollat igenom en hel del av de tävlingar som är avslutade (Recently ended) och jag tycker merparten ser väldigt proffesionella ut.

    //Andreas

    #108240
    fotofyndet
    Deltagare

    Bra sida, tack för tipset!

    #108360
    fredde_r
    Deltagare

    bra tips! har kollat lite på bidragen, dom flesta håller en hög kvalité och det med en prissumma på $250-500. Långt billigare än de ~7000kr ett företag jag var i kontakt med ville ha…

    #108361
    Dan
    Deltagare
    #108369
    WaxDog
    Medlem

    Fördelen är ju att du får långt många fler förslag än om du går till en firma där du tilldelas en designer.
    Vad som inte är tillåtet är ju att kontakta t.ex. den designern på Worth1000 som har flest vinster i logotype-tävlingarna och fråga om den personen kan göra en logga för säg 100USD. Så får man inte göra. :rolleyes:

    #108372
    Dan
    Deltagare

    Javisst, jag har testat flera sådana tjänster. Det tråkiga är att man ofta får massor av förslag som är ren skit och inte går att använda.

    Jag föredrar att ha en designer man kan föra en dialog med och som inte suger då även om det kostar mer.

    Här är min recension av 99designs
    Logodesign

    Här är en av thelogocompany
    Logoförslagen är här!

    Och logofuture
    Logofuture.com recension del 1
    Logofuture.com recensionen – del 2
    http://www.dan.se/logofuturecom-recension-del-3.html

    #108397
    Yoghurt
    Medlem

    Kan rekommendera LogoSauce – Logo design, inspiration and information. , fick själv runt 200 olika logoförslag, de flesta höll riktigt bra kvalite faktiskt.($200)

    #108903
    Webrose
    Medlem

    Hej!

    Jag är i startgroparna med en ny webshop och är inne på ett område Dan varit och nosat på. Mensskydd.

    Behöver en logotype och jag har ett utkast jag knåpat ihop själv men vill utveckla den lite till. Några tips om vart jag ska vända mig utan att det kostar skjortan?

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.